Nyhed

Snart kan du opkræve penge for videoer på TikTok

En ny funktion kommer til at lade indholdsskabere tage penge for dele af deres indhold på det sociale medie

Hvis du skal tjene penge på dine videoer, er YouTube stadig det sted, det er lettest at få noget for dine videoprojekter. Men det vil det sociale medie TikTok nu udfordre med en ny funktion – Series.

Det sociale medie oplyser, at videoer, der er en del af "Series", bliver anderledes på et par områder. For det første kan videoer her være op til 20 minutter lange, det dobbelt af den grænse, der ellers gælder på TikTok. For det andet, og til stor forskel for andre videoer på platformen, vil indhold, der hører til "Series" være at finde bag en betalingsmur.

Det betyder også, at videoerne ikke dukker op i app’ens anbefalinger eller kan deles som de almindelige TikTok-videoer. Udviklerne vil dog kunne linke til deres "Series"-videoer fra andre videoer, der ikke liger bag en betalingsmur.


TikTok fortæller videre, at der vil komme stor frihed i, hvor meget indholdsskaberne vil tage for deres videoer, lige fra ganske få kroner for enkelte videoer til op mod tusinde kroner for hele samlinger. De fortæller, at brugerne kan vælge den værdi, der bedst reflekterer deres indhold.

Hvad der er rigtig spændende er, at TikTok fortæller at de, her og nu, ikke har planer om at tage en del af udviklernes indtjening fra deres "Series"-videoer. Men det gælder kun i en begrænset periode. Hvad de på sigt kommer til at tage, kommer i høj grad an på, hvor populær den nye funktion bliver blandt brugerne. Her og nu er det kun en håndfuld indholdsskabere, der har adgang til "Series", men de vil i løbet af de næste måneder åbne for, at flere kan søge om at få adgang til funktionen.

LÆS OGSÅ: DJ baseret på kunstig intelligens laver spillelister i Spotify


ANNONCE