Nyhed

KÆMPERAVE OG MÅNEDRONNING: Roskilde Festival klar med 23 nye navne

En EDM-stjerne, et norsk stjerneskud og en dronning af månen er med på listen over nye navne til næste års plakat

PJ Harvey, Gilli og Foo Fighters har allerede meldt deres ankomst til næste års Roskilde Festival, som afvikles over otte dage fra 29. juni til 6. juli. I dag er der så annonceret 23 nye grund til at købe en partoutbillet til næste års festival. Sådan én koster 2.400 kroner plus gebyr, mens en endagsbillet kan blive din for 1.200 kroner plus gebyr.

Øverst på listen over nye navne er den amerikanske DJ og producer Skrillex, som her i 2023 har udgivet hele to nye album, udsolgt kæmpearenaen Madison Square Garden i New York på tre minutter og spillet for 100.000 mennesker på den amerikanske Coachella-festival sammen med Fred again.. og Four Tet.

Skrillex har på egen hånd nedbrudt en lang række barrierer og indtager en nøglerolle i at optegne det moderne elektroniske musiklandskab. Han er ikke kun en unik og autentisk kunstner, han er også en af verdens mest efterspurgte, og vi er glade for at danne rammerne om hans første danske show i 10 år," lyder det i en pressemeddelelse fra Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén. 


"Gennem tiden har vi haft mange store elektroniske acts, og med Skrillex kommer vi igen til at opleve, hvad Orange Scene kan som rammen for de helt store klub-oplevelser”, tilføjer Wahrén.

Blandt dagens tilføjelser er også norske Aurora, som sidste år kunne opleves ved uddelingen af GAFFA-prisen, foruden danske Pil, som havde sin Roskilde-debut i sommeren '23. 

“Pils rejse fra First Days til en større scene under Final Days er et godt eksempel på noget af det, der er rigtig vigtigt for os som festival. Nemlig at finde morgendagens nye stjerner og følge og støtte dem på deres rejse fra vækstlag til etableret navn”, udtaler Anders Wahrén om bookingen.


Pil albumdebuterede med Kom vi flyver, siger du i maj 2022 og indtog forsiden af GAFFA samme måned. I starten af '23 fulgte hun op med singlen "Dronning af månen," som også blev overskriften på en turné til en række af landets spillesteder i februar og marts. I oktober blev Pil desuden hædret med prisen P3 Talentet til awardshowet P3 Guld.

Her er alle 23 nye navne til Roskilde Festivals 2024-plakat:
Aurora (NO)
Skrillex (US)

Alvvays (CA)
Noname (US)
Rhiannon Giddens (US)
Róisín Murphy (IE)
Sexyy Red (US)


Bar Italia (UK)
Dina Ögon (SE)
Eartheater (US)
Estee Nack (US)
Isabella Lovestory (HN)
Julie Christmas (US)
Julie Pavon (DK)
Kader Tarhanine (ML)
Kara Jackson (US)
Kvelertak (NO)
Lalalar (TR)
Overmono (UK)
Pil (DK)
Rắn Cạp Đuôi (VN)
Shovel Dance Collective (UK)
Yaeji (US)

REDAKTIONEN: Disse navne vil vi gerne se på Roskilde 2024

ANNONCE