Nyhed

NYT STUDIE: Denne musik får dig til at falde i søvn - kritikerrost sangskriver indtager førstepladsen

Et nyt studie har undersøgt hvilken musik der bedst kan fremme din søvn

En ny dansk forskningsundersøgelse har tjekket, hvilke dele af musikken der fremmer evnen til at falde i søvn. Den undersøgelse har Emma – The Sleep Companys søvneksperter brugt i en musikanalyse for at identificere, hvilke artister og sange du bedst kan falde i søv til.

Det kan være godt nyt for danskerne, for Emma – The Sleep Company fortæller i en pressemeddelelse, at op mod 49 procent af den danske voksne befolkning i større eller mindre grad har søvnbesvær. Forskerne er kommet frem til fem egenskaber ved musik, der er med til at fremme søvnen:

  1. Mindre energisk
  2. Svær at danse til
  3. Mange akustiske elementer
  4. Lidt eller blød vokal

De resultater har Emma – The Sleep Company så brugt til at analyse mere end 150.000 sange og 450 af de mest populære kunstnere og bands. Det har de så udviklet et pointsystem på baggrund af, og givet sange og kunstnere en score på en skala fra 1 til 10, alt efter hvor gode de er til at falde i søvn til.


På førstepladsen kommer Lana Del Rey med sangen "Norman Fucking Rockwell." Hvis du gerne vil høre et helt album, og stadig gerne falde i søvn til Lana Del Rey, så er det albummet Chemtrails Over The Country Club, du skal vælge.

På andenpladsen kommer Billie Eilish med sangen "Everybody Dies," og det mest søvndyssende album fra Billie Eilish er Happier Than Ever.

Tredjepladsen er Harry Styles med sangen "Boyfriends," og på albumsiden er det albummet med samme navn som kunstneren, Harry Styles. I pressemeddelelsen skriver Emma Merritt, søvnforsker hos Emma – The Sleep Company:


”Musik er et fantastisk hjælpemiddel til at falde i søvn, da det er let tilgængeligt for alle. Samtidig kan det nemt tilpasses den enkeltes musiksmag og skabe et skræddersyet søvnmiljø. Uanset om det er blød rock, beroligende rap eller afslappende pop, betyder musikkens brede variation, at alle kan finde vej til en rolig søvn.”

De har også lavet fire playlister på Spotify som skulle være gode at falde i søvn til, hvis du ikke selv vil forsøge at finde musikken frem på streamingtjenesterne.

SORT MAGI: Kristen influencer beskylder Lana Del Rey for hekseri - og får kontant svar


ANNONCE