Nyhed

SPÆNDSTIGT FESTORAMA: Suspekt annoncerer særlig sommerkoncert

Den populære trio melder klar til at møde deres fans i sommervarmen

I september nåede Suspekt en ny milepæl, da de spillede for 47.000 fans i en udsolgt Parken i København. GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard måtte kapitulere og kvitterede med fuldt hus til Danmarks ukronede landshold:

”Lige fra de spillede deres første koncerter på Forbrændingen i Albertslund, har Suspekt været en stor mundfuld. Suspekt har altid spillet vildere, længere og mere intenst end nogen anden. Der har været flere gæster, mere beruselse og mere bar hud for hver eneste koncert. Suspekt er det landshold, Danmark har brug for. Gruppen fik prima nocte, retten til førstenatten på Parken og udnyttede alle chancer. De tog sig friheden til at give os deres første koncert, hvor man med rette tør stille spørgsmålet: Kan det godt blive vildere?” lød konklusionen i anmeldelsen.

I tirsdags blev det så annonceret, at vestegnens helte vender officielt tilbage til Nibe i 2024 efter at have spillet en surprise-koncert på festivalen i sommer. Nu smider Suspekt dog selv en optræden i puljen med en netop-offentliggjort koncert på Refshaleøen i København fredag den 30. august 2024.


”Vi kommer til hovedstaden med et helt spændstigt festorama! Vi har sørget for masser af ståplads, så vi kan få jer alle sammen ned og mose rundt og drikke dejlige shotsrør i sommervarmen, imens vi smider tøjet mellem hinanden,” udtaler Suspekt i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det bliver 20 års hits fra alle albums lige fra Ingen slukker the stars og frem til vores seneste Ancient Aliens. Vi skriver historie, mens vi lever, og I skal være med!”.

Suspekt debuterede i 1999 med et selvbetitlet album, og har sidenhen udgivet yderligere syv album, hvoraf det seneste, Ancient Aliens, udkom i september kort efter koncerten i Parken. Albummet modtog tre stjerner af GAFFAs Elias Kvist, der noterede, at trioen kørte den mere sikkert end farligt på de nye sange:


”I anledning af deres største koncert hidtil udgav de så deres ottende studiealbum Ancient Aliens, og filosofien er nogenlunde den samme som før, denne gang tilsat en smule gammelmandseftertanke. Det er sådan set fint nok, men hvad er så det uforløste problem i albummet? Det er nok det samme som min forestillede skam: for at det være berusende, skal det være farligt, tabuiseret og mystisk. I starten lykkes trioen med at projicere dette. ”Fuld dominans”-åbneren har en kælen gotisk glidebane af en melodi fra Runes hånd, hvor rap-duoen samtidig bistår hinanden godt, og hvor Andreas har flere fremmedord på håndleddet end en dansklærer, mens Emil Simonsen holder det kælent jordnært og klamt,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Når Suspekt indtager Refshaleøen til august næste år, bliver det også med flere support acts. Disse vil dog først blive annonceret senere, forlyder det i pressemeddelelsen.

Billetsalget starter mandag den 20. november klokken 10 via United Tickets.


SUSPEKT-INTERVIEW: Fra forstadsproletarer til nationalikoner

ANNONCE