Nyhed

Björk og Rosalía indleder aktivistisk samarbejde og teaser ny single

Björk og Rosalía kræver politisk handling, og donerer indtægter af ny single til kampen mod fiskeopdrætning

De to A-listestjerner Björk og Rosalía har en fælles single på vej med et politisk budskab. Ifølge en udmelding fra Björk på Instagram, skal samarbejdet støtte kampen mod islandsk fiskeopdræt. På Björks seneste album Fossora vendte hun blikket mod hjemlandet, og det tyder altså på, at fokusset på Island stadig er gældende for den ikoniske artist.

- De lokale i Seyðisfjörður-fjorden har kæmpet imod fiskeopdrætningen. Vi (Rosalía og Björk, red.) vil gerne donere indtægterne fra sangen, som hjælp til at dække de juridiske omkostninger, og forhåbentlig vil det inspirere andre til at gøre det samme. Island har det største uberørte naturområde i Europa, og selv i dag går får frit i bjergene om sommeren, og fisk har svømmet frit i vores søer, floder og fjorde. Så da islandske og norske forretningsmænd begyndte at opkøbe fiskeopdræt i størstedelen af vores fjorde, var det et stort chok, og emnet fyldte det meste af sommeren. Vi forstår ikke, hvordan de kan blive ved med at gøre det i over et årti næsten uden nogle former for reguleringer til at stoppe dem, skriver Björk på Instagram.

Björk afslører samtidig, at sangen udkommer senere i oktober – dog uden nogen konkret dato eller titel.


Læs hele Björks udmelding og hør en smagsprøve på det nye nummer nedenfor. 


 

LÆS OGSÅ: BANEBRYDENDE SAMARBEJDE: Første musikpolitiske tænketanksprojekt i Europa skal integrere og udvikle musikkens rolle på tværs af landegrænser

ANNONCE