Nyhed

PREMIERE: iomfros nye musikvideo er tvungen familiehygge og skilsmissebarnets splittede sind

I morgen udgiver hun sit debutalbum. I dag tager iomfro forskud på glæden med musikvideoen til albummets fokustrack

Den store nedtælling til Alma Kjær Agergaards alias iomfros debutalbum Vent på jeg revner er begyndt. I morgen, den 27. oktober, får lytterne endelig lov til at dykke ned i albummets univers, der italesætter alt fra præstationsangst og hverdagssexisme til klimafrygt, medicinske aborter og kropsusikkerhed – en ”poetisk generationsdiagnose,” som iomfro kalder albummet i en pressemeddelelse.

I dag tager iomfro så forskud på glæden ved at udgive musikvideoen til albummets fokustrack "Familiesangen”. Et nummer, der blev skrevet med udgangspunkt i livet som skilsmissebarn.

”Teksten til denne sang udspringer af et interview af min ven, som er skilsmissebarn. Jeg fik ham til at beskrive sin seneste familiefødselsdag, og det kom der flere scener og følelser ud af – eksempelvis at sidde over brunsvigerkagen med fedtede hænder og føle sig ufrivilligt bundet sammen til nogen, man ikke rigtig kender,” fortæller iomfro i pressemeddelelsen og fortsætter.


”Jeg digtede videre på den splittelse, der kan opstå i et menneske, der står mellem to forskellige familier, der mødes til tvungen hygge, og derfor handler det meste af sangen ikke om min ven, men mere om at være en ung pleaser, der skal bære og navigere i sine forældres smerte og lykke.”

På musikvideoen til ”Familiesangen” ser man blandt andet iomfro sidde i en klassisk, fødselsdagssetting omgivet af familie, men hvor hendes ansigtsudtryk tydeligt fortæller, at der bag facadesmilet gemmer sig et væld af komplicerede tanker og følelser.

GAFFA har løbende holdt øje med iomfros musikalske projekt, siden hun udgav debutsinglen ”Ægte kvinde” i 2021. Sidste år var iomfro også at finde på Spot Festival i Aarhus, hvor GAFFAs Andrea Washuus Bundgaard gav hendes koncert fire stjerner:


”Det står lynhurtigt lysende klart, hvorfor netop iomfro er udnævnt som et friskt indspark på den dansksprogede scene, når hun gransker i eksistentielle spørgsmål på en samtidig banal og benhård måde. Iomfro har fundet et alterego for den poetiske pop, der strømmer fra hendes ungdoms hverdagspoesi,” lød vurderingen blandt andet.

Se iomfros nye musikvideo til focustracket ”Familiesangen”


IOMFRO-INTERVIEW: Med et enestående talent for at leve i nuet

ANNONCE