Sangen er et ud af ti numre, der er skrevet over digter Frank Axelsens 2018-digtsamling
I maj udgav Magtens Korridorer-forsanger Johan Olsen et nyt album under sit sideprojekt Afsporet. Albummet, Balancerer på virkelige hændelser, er den musikalske udgave af Frank Axelsens 2018-digtsamling af samme navn.
Sangene, og dermed også digtene, har afsæt i hverdagen som små, skarpe snapshots af livet. Et af numrene, ”Mikroklima”, handler for eksempel om parforholdet og de problematikker, der kan opstå:
”Kort sagt handler Mikroklima om de små ting vi finder hos andre, som vi ikke bryder os om. Et parforhold der ikke lige var det man havde håbet på. Og i stedet for at kigge på sig selv, for at finde ubalancen, finder man fejlen/fejlene hos den anden,” fortæller Axelsen blandt andet om sit digt på Afsporets hjemmeside.
I dag offentliggøres så en musikvideo til netop nummeret ”Mikroklima”.
GAFFAs Jan Opstrup Poulsen var begejstret over nummeret, da han anmeldte Balancerer på virkelig hændelser tilbage i juli måned - og i øvrigt kvitterede med fire stjerner til det nye musikalske projekt:
”Musikalsk spiller det på ’Mikroklima’, som indfanger sangens klaustrofobi og desperation, hvor de lette synthflader læner sig op ad en stærk basgang. Pop, når det er ukompliceret, men til en kompliceret sang. I det hele taget en stærk melodi,” lød vurderingen blandt andet.
Sideprojektet Afsporet består udover Johan Olsen også af Jacob Duus og Kåre Linderoth Jacobsen. Det er de to, som har skrevet musikken til digtene, mens sidstnævnte også har været med til at producere albummet.
Johan Olsen er lige nu også aktuel som hovedrollen i Østre Gasværks nye teateropsætning af Pink Floyds album The Wall. Forestillingen blev for nyligt anmeldt af GAFFAs Simon Yüksel Nielsen, som gav den fire stjerner:
"Som hovedrolleindehaver er Johan Olsen i et konstant centrum, men placeres alligevel til tider beskedent på scenen, der netop gør, at fokus ikke afviger fra dér, hvor det skal være, og det skaber en god balance mellem forestillingens eneste reelle karakter og de mange ansigtsløse skikkelser, der bevæger sig ind og ud af fortællingen. Det skaber en mystik, der samtidig klæder sangene og netop fremhæver den fine balance mellem det ominøse og omfavnende, som The Wall gennem sine fire dele dokumenterer," hed det i anmeldelsen.
Se musikvideoen til ”Mikroklima” nedenfor