Nyhed

SOUNDTRACK TIL DAGEN: Lukas Vanggaard lader sit indre orkester spille med på ny single

Vanggaard er klar med sin første single siden forårets ep-udspil

Kender du det, at du står i en afgørende situation og famler efter de rigtige ord, men må konstatere, at der er den dér person, som bare altid formår at sige det lidt bedre?

Den erfaring har indiepop-sangeren Lukas Vanggaard nu sat lyd på med sin nye single ”Ingen siger det som Morrissey”. Singlen er første nye musik, siden ep’en Underhund udkom tilbage i marts måned.

På ”Ingen siger det som Morrissey” får Vanggaard selskab af strygere og fløjter, som skal afspejle sangerens såkaldte ”indre orkester”. I en pressemeddelelse uddyber Vanggaard.


”Jeg har det tit som om, jeg bevæger mig rundt som i en film, der tilfældigvis er mit liv. Jeg har altid et orkester med mig, der hver dag stiller op ved siden af mig, følger mig og spiller soundtracket til min dag. Tit kører de af sted i dur, men hvis jeg har det skidt, så spiller de i mol.”

Med titlen ”Ingen siger det som Morrissey” refererer Vanggaard til The Smiths-forsangeren Steven Patrick Morrissey, som ifølge Vanggaard netop er typen, der altid har evnerne til at sige det helt rigtige.” Altså dengang han sagde fede ting. Det er han jo så godt nok holdt op med,” afslutter Vanggaard i pressemeddelelsen.

Læs også: Pladebutik boykotter Morrissey


Lukas Vanggaard udgav i 2020 de to ep’er Håndspillede hits og Frisk prins, som gjorde sig bemærket ved begge at være indspillet på Vanggaards iPhone. Sidste år udgav han så debutalbummet Natsværmeren & sommerfuglen, som fik en overvejende positiv modtagelse af GAFFAs Rasmus Gøtke Lykke, der kvitterede med fire stjerner til debutalbummet.

I marts fulgte Vanggaard op med ep’en Underhund, som ligeledes modtog fire stjerner – denne gang af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, som blandt andet noterede sig:

”Lukas Vanggaard udgiver sin musik på sit eget selskab, der finurligt hedder Godt Selskab, og godt selskab er lige, hvad han er. Det kunne dog være spændende at opleve ham i et lidt længere format end bare meget korte ep’er og se, om han så stadig kan holde dampen oppe. Men mon ikke?”


Vanggard er lige nu live-aktuel som support for Aksglæde. De har allerede spillet i Aalborg og Odense, men lægger også vejen forbi Train i Aarhus samt Store Vega i København den henholdsvist 3. og 4. november.

Se en live-session af Vanggaards nye nummer

LUKAS VANGGAARD-INTERVIEW: Når livsglæden skinner gennem alvoren

ANNONCE