Nyhed

RØG OG DAMP: Det legendariske rockband Grateful Dead lancerer ny serie af rygeredskaber

San Francisco-bandet har lanceret en ny serie af vaporizere og glasbonger til cannabisglade fans

I Californien har medicinsk cannabis været lovligt siden 1996 - og de sidste syv år også til recreational use, altså for fornøjelsens skyld.

Nu har et af den amerikanske delstats mest legendariske rockbands så lanceret en ny serie af rygeredskaber i samarbejde med firma Grenco, som er førende indenfor både glaspiber og vaporizers til indtagelse af den euforiserende plante.

I takt med den tiltagende bevidsthed om tobakkens mangfoldige skadevirkninger, har indtagelse af cannabis - eller pot, om man vil - ved hjælp af vaporizer vundet indpas de senere år, ikke mindst i USA. I et interview med Uncut tilbage i 2015 fortalte den rygeglade countrylegende Willie Nelson for eksempel, at han var gået over til at bruge vaporizer fremfor at ryge på traditionel vis.


The Grateful Dead udgav deres selvbetitlede debutalbum i 1967 og etablerede sig i de følgende år som et af den progressive, amerikanske rockscenes mest fremtrædende navne. Frontfiguren Jerry Garcia gik bort i 1995, hvilket dog ikke har forhindret øvrige medlemmer i siden at føre arven videre i forskellige konstellationer.

Grateful Dead i 1970.
Grateful Dead i 1970.

Sidste år udgav Warner Music et seksstjernet livealbum fra gruppens Europa-turné i 1972, ligesom kollegaen Bob Dylan på sin seneste turné har hyldet Grateful Dead ved at spille udvalgte covernumre fra deres bagkatalog.


"Vi kunne ikke være mere begejstrede over endelig at realisere denne drøm sammen med Grateful Dead," udtaler Chris Folkerts, administrerende direktør for Grenco Science - her citeret fra PR Newswire - og uddyber:

"Vi har arbejdet henimod dette i mere end ti år, og det er en sand ære at lave produkter til deres dedikerede fans. Grateful Deads musik har bevæget sig på tværs af generationer og rørt så mange liv, inklusive mit eget. Jeg opdagede første gang bandet som 16-årig, og i dag kan jeg, som far, nyde musikken sammen med min egen familie. Min yndlingsmorgener er dem, hvor vi spiller Dead for fuld styrke og danser rundt i køkkenet."

Mens flere amerikanske stater og visse europæiske lande har lempet cannabis-lovgivningen de senere år, er planten fortsat ulovlig herhjemme. I foråret optrådte en række prominente, danske musikere ved en demonstration for legalisering af cannabis på Rådhuspladsen i København.


The National bag stort hyldest-album til The Grateful Dead

ANNONCE