Nyhed

Dansk soulfestival klar med årets program

Festivalen lancerer i år et nyt tiltag, som får su'en til at række lidt længere

Denne sommer holder festivalen Soul Garden tre års fødselsdag. Sensommerfestivalen løber af stablen fra den 23. til 24. august, og nu er arrangørerne klar med dette års musikprogram, der blandt andre byder på Erann DD, som vender tilbage igen i år, og D/troit. Du kan se hele programmet nederst i artiklen.

"I 2024 sætter vi alle sejl ind på at slå vores navn fast i Helsingør og omegn, men også hos soul- og musikfreaks i resten af landet. Vi er en stærkt kurateret genrefestival, som dykker helt ned i soulen og funken med afstikkere til blues, jazz og afrobeat,” fortæller festivallederen, Frederik Schnoor, i en pressemeddelelse, og tilføjer:

”Vi tror på, at festivalen slår publikumsrekord i år, og med det hidtil største musikprogram og alle vores erfaringer fra de seneste år kan det kun blive en succesoplevelse."


Den danske sanger og sangskriver Erann DD debuterede som soloartist i år 2000 med det dobbelt platin-sælgende album Still Believing, der også er navnet på det ubestridte største hit fra sangerens solokatalog. I 90’erne var han forsanger i funkbandet Zapp Zapp og siden Drori-Hansen Furniture og har således mere end 30 års musikalsk erfaring i bagagen.

Han har senest været aktuel med singlen "Nothing But You," og kan også prale af at have lagt stemme til karakteren Félix Madrigal i Disneyfilmen Encanto.

Erann Drori (alias Erann DD) på scenen i Horsens, oktober 2023. Foto: Bettina Bach
Erann Drori (alias Erann DD) på scenen i Horsens, oktober 2023. Foto: Bettina Bach


Sidste år skulle Erann DD dele titlen som hovednavn med Ida Nielsen. I år skal han dele topplaceringen på plakaten med D/troit. Gruppen debuterede i 2015 med ep’en Do the Right Thing, som GAFFAs anmelder Espen Strunk tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om:

”Med en uforskammet velproduceret ep skyder københavnske D/troit sommeren i gang med en dosis klassisk, svedigt leveret omgang soul. Som den lød i – ja, Detroit – dengang stjernerne på himlen bar navne som Sam Cooke og Otis Redding.”

Afsluttende er et par dj’s føjet til programmet: Henrik MillingDJ Soulman og Montmartres Natpisk. I pressemeddelelsen fra festivalen forlyder det endvidere, at hver dag vil blive skudt i gang af en lokal musiker.


Festivalen foregår i Sommariva Park ved Helsingørs nordkyst. En partoutbillet koster 599, men de studerende med gyldigt studiekort kan få en billet til 249 kroner. Læs mere om billetterne her.

Fredag den 23. august:
Erann DD
Sahra Da Silva
Stig Skovlinds Orkester
Udsyn
Henrik Milling
Sagild Nørgaard
Soulkompagniet
Lexsoul Dancemachine
Baun
Dale Smith Blues Band

Lørdag den 24. august:  
D/troit
Karen Mukupa
Beefeaters
Montmartres Natpisk
Kresten Osgood Plays The Organ For You
Ki! (Solo)
Tarick
Søren Lampe
DJ Soulman
Holtsø Wittrock

Se D/troits turnédagbog fra Los Angeles

ANNONCE