Nyhed

Disse sange indkasserede flest Koda-penge i 2023

Særligt to hitmagere dominerer listen

Som optakt til Kodas årsberetning og -regnskab, som udkommer i morgen den 9. april, offentliggør musikrettighedsorganisationen to hitlister over de 10 mest indtjenende sange i ind- og udland i 2023 med minimum ét Koda-medlem som skaber eller medskaber. Tobias Rahim har denne gang hele fire sange på Kodas top 10-liste over de mest indtjenende sange i Danmark i 2023. Han indtager desuden første- og andenpladsen med henholdsvis "Flyvende Faduma" og "Stor Mand", hvor han får selskab på den sidstnævnte sang af den allestedsnærværende Andreas Odbjerg. 

Musikrettiggedsorganisationen Koda skriver selv i en pressemeddelelse, at Tobias Rahim allerede slog rekord sidste år ved at have fire sange på top 10-listen over de mest indtjenende sange i 2022. En rekord, som han altså gentager for 2023. Andreas Odbjerg er krediteret for tre sange på den danske liste, hvoraf de to hitmagere har hele seks ud af ti sange fra Koda-listen på samvittigheden. 

Ifølge forperson i Koda Loui Törnqvist viser opgørelsen, at det går særligt godt for dansk musik for tiden.


”Det har været nogle ekstraordinære år for dansk musik og for de danske sangskrivere og artister. To af de mest lysende eksempler på den succes er Tobias Rahim og Andreas Odbjerg, som med hver deres unikke sangskriverudtryk har domineret samtlige platforme, hvor musik høres og opleves. Kæmpe tillykke til dem, men også til hele den danske musikscene, som i en tid, hvor den globale musik aldrig har været mere tilgængelig, står stærkere end længe. Jeg er enormt stolt og ydmyg over, at være forperson for en organisation, som netop kan sikre, at de dedikerede danske sangskrivere honoreres for deres kunst”, udtaler Loui Törnqvist i en pressemeddelelse.

Se selv listen over de 10 mest indtjenende sange i Danmark i 2023 nedenfor. 
Artiklen fortsætter under listen. 

International renæssance for danske hits
På Kodas liste over de ti mest indtjenende sange i udlandet med et dansk Koda-medlem som skaber eller medskaber finder man Aquas "Barbie Girl" fra 1997 på førstepladsen, som fik et internationalt boost i forbindelse med Hollywood-gigantfilmen om selvsamme legetøjsfigur.

”Det er på alle måder en helt vild bedrift, at Aqua har formået at skabe en sang, som har sat et så stort præg på populærkulturen i to forskellige årtier. ’Barbie Girl’ har allerede formået at optræde på stort set samtlige internationale hitlister, som Koda har udgivet gennem tiderne, men i år er de strøget helt til tops, og lur mig, om de ikke bliver der de næste par år,” udtaler forperson i Koda Loui Törnqvist i en pressemeddelelse. 

Også Runes "Calabria" fra 2003 er blevet genoplivet i forbindelse med en række udgivelser gennem årene, hvori sangen er blevet samplet. På Kodas top 10-liste optræder Rune Reilly Kölsch på krediteringslisten, da DJ og producer Nathan Dawe sampler et stykke fra sangen i hittet "21 Reasons", som lander på tredjepladsen over de mest indtjenende sange i 2023.

Se selv listen over de 10 mest indtjenende sange i udlandet nedenfor.

LÆS OGSÅ: NU ER DE FUNDET: Fem danske artister skal optræde til de olympiske lege

ANNONCE