Nyhed

Esbjerg Kommune efter kritik: Ikke behov for nyt udbud om nyt spillested

I lokalpressen er bølgerne igen gået højt – vi har derfor talt med Esbjerg Kommunes kultur- og fritidsudvalgsformand Jakob Lose (Venstre)

I et interview med JydskeVestkysten truer Musikhuset Esbjergs bestyrelsesformand Johnny Søtrup nærmest med, at Musikhuset Esbjerg trækker sig fra den aftale, som spillestedet står til at indgå med kommunen, hvis der køres en ny, anden udbudsrunde om et nyt Esbjerg-spillested oven på Tobakkens konkurs sidste år. I en GAFFA-kommentar af sangskriver Ninna Andreasen bliver der rejst yderligere spørgsmål om processen.

Vi har talt med Jakob Lose (V), formand for kultur- og fritidsudvalget ved Esbjerg Kommune, om sagen.

Der har været en del spørgsmål og også kritik omkring de såkaldte kaffemøder, hvor I nåede frem til beslutningen, at I agter at indgå et samarbejde med Musikhuset Esbjerg – kan du fortælle vores læsere lidt nærmere om dette?
Jakob Lose: – Konklusionen oven på kaffemøderne var, at der kun var Musikhuset Esbjerg, som var interesserede. Dem har man på administrativt niveau derfor haft videre drøftelser med, og på mandag har Kultur- og Fritidsudvalget så en sag på, hvor vi forhåbentlig beslutter at give forvaltningen mandat til at indgå en aftale.

Er der kommet andre bud, og kan man bare indgå en aftale uden en ny udbudsrunde? 
– Vi har for nogle få dage siden modtaget to interessehenvendelser uden nærmere beskrivelse. Disse behandler vi ligeledes på mødet på mandag, men jeg anbefaler som sagt, at vi går videre med Musikhuset-løsningen. Det er blevet problematiseret, om man uden udbud kan gå videre med én løsning, og der er vi på sikker juridisk grund, idet der ikke er krav om udbud.


Og udvalgsformanden fortsætter:
– Min store bekymring er, at vi nu har fået et par løse interessehenvendelser, som ikke er videre beskrevne. Hvis vi skal til at undersøge disse, så vil det tage måneder – er konceptet, holdet, finansieringen på plads? – og i mellemtiden kan vi risikere at det bud vi har på hånden, ikke er til stede længere.”

Hvorfor var eksempelvis Fabrikken-holdet ikke med i kapløbet?
– Jeg minder om, at processen her starter med, at Fabrikken trak deres bud. Men forvaltningen har, ligesom jeg sagde før, haft kaffemøder med alle mulige interessenter, herunder nogle fra det resterende Fabrikken-hold. Konklusionen på mødet var, at de ikke så sig i stand til at løbe det rytmiske spillested i gang. Vi har heller ikke efterfølgende fået et oplæg fra Fabrikken, men jeg kan bekræfte, at dele af det gamle Fabrikken-hold har meldt sig på banen igen.

Johnny Søtrup har i lokalpressen nærmest truet med, at Musikhuset Esbjerg vil trække sig, hvis man igen laver en udbudsrunde – hvad siger du til det? 
– Det vil jeg anbefale, at I snakker med Johnny Søtrup om.


Hvad er planen i de kommende dage?
– Kultur- og fritidsudvalget mødes mandag den 15. april, og her skal vi beslutte, om vi formelt vil gå med Musikhuset Esbjerg og indlede realitetsforhandlinger – det er mit klare mål, og jeg håber, at det kan indfries på mandag.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Esbjerg Kommunes løsning for spillestedet Tobakken ligner et plaster på et åbent kraniebrud

ANNONCE