Nyhed

NYT KÆMPE-GAFFA PÅ GADEN: 170 sider sprængfyldt med indhold

Nyd blandt andet Festivalguide, Spot Festival-tillæg og interviews med Raymonde Gaunoux, Pearl Jam, Søren Huss, Prisma og mange, mange flere

I dag er GAFFAs majnummer 2024 på gaden, og der er tale om et helt særligt kæmpenummer på 170 sider inklusive 70 siders Festivalguide og et Spot Festival-tillæg.

Forsiden prydes af Raymonde Gaunoux. Hans solo-ep byder på en transitionsfortælling med den personlige rejse som sløjfebinder i sorgen, håbet og forandringen – og han spiller på både Spot Festival og NorthSide.

Andrew Watt blev født to dage før, Pearl Jam stod på scenen for første gang. 34 år senere har superproduceren sat strøm og lyd på et revitaliseret band. Guitarist Stone Gossard fortæller om samarbejdet og viben i Pearl Jam anno 2024.


For anden gang i sit liv er den 48-årige sangskriver Søren Huss klar med album på bagkant af en stor personlig krise. Alligevel afviser han, at sangskrivningen er et spørgsmål om terapi. En samling sange kan aldrig give et dækkende billede af sorgens landskab, fortæller han.

De sidste 40 år har Melvins gjort som ingen andre. Nu er de klar med deres 27. album, og som altid prøves der ting af, der ikke er prøvet før. Vi har mødt bandets frontfigur, King Buzzo.

Tilskuere strømmer til megakoncerter med megastjerner som aldrig før. Men de små arrangører mærker ikke publikumsvæksten, og det sætter branchens økosystem på spil. Vi kigger nærmere på fænomenet.


Du kan også læse interviews med de unge danske rockband Pak, med det meget omtalte britiske band The Last Dinner Party og med den klimabevidste amerikanske rockgruppe BigBrave – og du kan læse om Eurovision-vært Ole Tøpholms musiksmag.

Spot Festival nærmer sig. I den anledning har vi interviewet nogle af de optrædende:

I fire år har vi ventet på debutalbummet, og nu er Prisma endelig klar til at slippe det løs for verden. Søstrene Frida og Sirid er mindre vrede, de er tilfredse med, hvor de står, men de vil stadig ikke gøre det, der forventes af dem.


Hun flyttede hjemmefra som teenager, var blandt de første på stedet, da Ungdomshuset blev ryddet i 2007 og blev indlagt på en psykiatrisk afdeling, da hun var 21. I dag er hun anerkendt under kunstnernavnet Brimheim og aktuel med nyt album og koncert på Spot Festival.

Over kaffe og smøger på Østerbro i gråvejr viser Selma Judith sig omtrent lige så intens og inciterende som samtalepartner, som hun er som musiker og filmskaber. Nu er hun klar med sit andet album og koncert på Spot Festival.

Som en slags mentale snapshots tager Anya lytteren med helt ind i sit dybeste indre, når hun på sit andet album Kodak fortæller om glimt fra sit eget liv. Hun kan samtidig opleves til årets Spot Festival.

Dusin er tilbage på Spot Festival for første gang i seks år og er siden da gået fra at være en duo til et soloprojekt – dog stadig med den gamle makker i kulissen. Det nye album repræsenterer et vendepunkt i Jesper Nohrstedts liv.

GAFFAs majnummer indeholder også en 70 siders Festivalguide med stor oversigt over de vigtigste danske og europæiske festivaler, interviews med en række bands og solister, der tager på deres første festivalturné, vi har en samling af læsernes bedste festivalminder og et interview med Pil, der spiller på en række markante festivaler, blandt andet Roskilde.

Derudover kan du nyde stribevis af album- og koncertanmeldelser samt de faste indslag i vores introsektion, nærmere betegnet redaktørens Leder, Minus Til Plus, Hold Øje Med, Bedst Lige Nu, Album På Vej, Klumme og Soundtrack Til Livet.

Du kan læse bladet online eller gå offline og bladre igennem vores analoge magasin uden digitale forstyrrelser. Du finder bladet på en café, et bibliotek, en uddannelsesinstitution, i en pladebutik, på et spillested eller hos en anden kulturinstitution nær dig. Du kan også få GAFFA sendt direkte til døren hver måned for kun 43 kroner: tilmeld dig GAFFA+ Premium her.

ANNONCE