Nyhed

ORDEKVILIBRIST: Se vild video fra femstjernede Filuka

Den københavnske undergrunds-rapper blæste vores anmelder bagover på Uhørt Festival sidste sommer

I 2020 udgav hun debutalbummet Kronisk forstyrret. Året efter fulgte toeren Ordekvilibrist - og i august '23 blæste Filuka GAFFAs Adam Bouttai omkuld med en efter sigende fuldstændig forrygende, femstjernet koncert på Uhørt Festival.

"Spritnye "Hovedet på blokken" får publikums-urpremiere med fællessang fra andet refræn. Ud af en skarp sætliste er det umiddelbart dét track, som leverer flest punchlines i kæberasler-segmentet. Publikum er totalt vakte til rowdy tilstande med tekst, der får hjernebarken på gled," noterede Bouttai ved dén lejlighed.

Nu er netop tracket "Hovedet på blokken" ude officielt, og fået sin egen musikvideo, som du kan se under artiklen her. Sangen er samtidig første single og titelsang fra Filukas kommende album, forlyder det i en pressemeddelelse.


Filuka på Uhørt Festival, august 2023. Foto: Erling Brodersen
Filuka på Uhørt Festival, august 2023. Foto: Erling Brodersen

"Filuka er på vej med en serie af helt nyt materiale, som præsenteres på endnu flere af landets scener i 2024. Og hun udgiver i den sammenhæng sin første single fra albummet ved navn Hovedet på blokken. Og man må bestemt sige, at Filuka lægger hovedet på blokken på den danske musikscene. Hun er nemlig ét af de kvindelige hiphop-navne, der står stærkt på sit selvskabte fundament og ikke mindst tør sige, hvad hun mener, rent ud af posen," hedder det i pressematerialet, som præsenterer den nye musikvideo således:

"Et mix af actionpacked stunt-sekvenser blandet med Monty python-humor drysset med splatterkomedie. Filuka har arbejdet som stuntwoman, siden hun var 14 år, og har derfor valgt at inkorporere dén del af sit liv i sit musikalske virke. Det visuelle aspekt af musik bliver ofte tilsidesat således, at mange musikvideoer ligner hinanden. Vi kender alle den klassiske “hiphop musikvideo”, og tro mig, når jeg siger, at denne video er langt fra, hvad man har set før."


REPORTAGE: Hiphop-udgivelsesfest i solen

ANNONCE