Nyhed

SE DEN NU: Dansk kæmpehit får ny musikvideo til støtte for mennesker med demens

”Det er fint, hvis nogen kan bruge vores musik i en god sags tjeneste”

De fleste kan nok synge med på Rugsted og Kreutzfeldts hit ”Ta, med”. I dag kan den opleves med en helt ny musikvideo, som bliver udgivet i optakten til Demensugen 2024, som løber af stablen den 6. til 12. maj. I musikvideoen bliver mennesker med demens opfordret til at "ta' med", og det er Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark, som står bag den nye musikvideo, og som har lånt 80'er hittet fra Rugsted og Kreutzfeldt.

”Det er fint, hvis nogen kan bruge vores musik i en god sags tjeneste,” siger Jens Rugsted i en pressemeddelelse.

Næsten 100.000 danskere lever med demens, og undersøgelser viser, at 83 procent trækker sig fra sociale aktiviteter og fritidsliv, efter de har fået en demensdiagnose. Mange kultur- og fritidsorganisationer vil meget gerne inkludere mennesker med demens, men få rækker aktivt ud til mennesker med demens, og mange er desuden i tvivl om, hvordan i praksis gør det trygt og rart for mennesker med demens. Det skriver Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark i en pressemeddelelse.


”Derfor har vi med filmen søgt at skabe opmærksomhed om problemet og give alle som færdes i kultur- og fritidslivet en række redskaber til, hvordan de helt konkret viser mennesker med demens, at der selvfølgelig er plads til dem,” siger Lone Harlev, sekretariatschef i Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark.

Nogle af de medvirkende er statister, og andre er mennesker med en demensdiagnose. I musikvideoen medvirker også frivillige fra forskellige foreninger og organisationer. Blandt andet Sten Johansen fra Køge Badminton Klub, som selv har oplevet demensdiagnosen på tæt hold, og derfor mødte op en tidlig morgen med sine badmintonkammerater, da musikvideoen skulle filmes. 

”Det gør vi gerne, hvis det kan være til nytte og glæde. Vi har selv oplevet, at en kammerat fik demens og set, hvad det betød for ham, at han blev ved at føle sig velkommen,” siger Sten Johansen i en pressemeddelelse.


I Demensugen sætter en række landsdækkende organisationer - i samarbejde med frivillige, demensfaglige og aktører inden for kultur og fritid - fokus på demensvenlighed i kultur- og fritidslivet. 

Se selv den nye musikvideo nedenfor, og læs mere om Demensugen 2024 her.

 


 

LÆS OGSÅ: Kristina Holgersen: I virkeligheden er det jo et forsøg på at tage den voksne kvindes stemme alvorligt

ANNONCE