Nyhed

Stjernehold går sammen om særlig mindekoncert

Nære venner og musikerkollegaer hylder Maya Westman under dette års Spot Festival

Den 6. oktober 2023 udkom et helt særligt debutalbum. Udgivelsen hed White Dwarf, og blev udgivet uden, hovedpersonen selv var til stede. Musikken var skrevet af Maya Westman, som selv beskrev albummet som "et mikrokosmos af billedskabende spændingsfelter, der tematisk illustrerer paradokset mellem at være privilegeret, men samtidig at være en lille prik i verden”.

Maya Westman gik bort den 13. april 2019 blot 34 år gammel efter et længere kræftforløb. Hun havde netop lagt sidste hånd på sit debutalbum White Dwarf, som blev produceret færdigt efter de instrukser, som Maya Westman havde efterladt sig, og udkom posthumt den 6 oktober 2023.

Inden længe kan man opleve sangene live, når en række af Maya Westmans musikerkollegaer og nære venner spiller en mindekoncert den 4. maj i Musikhuset Aarhus som en del af dette års Spot Festival. En koncert, som hun ikke selv fik mulighed for at spille. Mindekoncertens husorkesteret tager afsæt i musikere fra hovedpersonens eget band, og inkluderer Greta Schenk (Greta), Gertrud Hjelm Kongshøj, Ida Urd Brammning (Lucky Lo, Swan Lee med flere), Jonas Wetterslev (The Entrepreneurs med flere), Rasmus Oppenhagen Krogh (Takykardia, Guldimund med flere).


Lucky Lo fortæller til GAFFA, at mindekoncerten har en helt særlig betydning for hende.

- Min sang "Sunrise / Sunset" er skrevet om Maya. Vi gik på konservatoriet på samme tidspunkt, og hun var halvt svensk, og har familie fra det samme sted i Sverige som mig. Hun var et kæmpe forbillede for mig, og hun havde en storesøster rolle for mig, da hun var en af de få, jeg kunne tale svensk med sammen i Danmark dengang", siger Lucky Lo, som også er blandt rækken af solister, man kan opleve til koncerten. 

Sangene fra White Dwarf bliver nemlig fortolket af en række anerkendte sangere, og listen tæller Nanna Schannong (Lowly), Stine Grøn (Irah), Bess Barkholt (Bess), Terkel Atsushi Røjle (Atusji), Mathias Bertelsen (The Entrepreneurs), Tania Ballentine (LadyJerk), Lo Ersare (Lucky Lo), Greta Schenk (Greta), Kaspar Vig og Camilla Munck.


Holdet på scenen skriver i en pressemeddelelse, at de håber, koncerten kan kaste et spotlight på den musik, som Maya Westman har efterladt til fremtiden.

"Vi håber med denne koncert at introducere Maya Westmans musik til et større publikum, og give et rygstød til en plade, der både er tidløs, men samtidig fremstår fuldstændig relevant for sin samtid. En hyldestkoncert har tidligere fundet sted i efteråret 2023 i København, men denne gang præsenteres musikken på Westmans hjemmebane i Aarhus".

Koncerten finder sted d. 4. maj klokken 19.10 i Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus under dette års Spot Festival 2024.


Hør selv Maya Westmans debutalbum White Dwarf nedenfor.

LÆS OGSÅ: SVENSK SKÆVVRIDNING: Kønsbalancen er helt skæv på sommerens svenske festivaler

 

ANNONCE