Nyhed

THE TORTURED POETS DEPARTMENT: Taylor Swift skriver historie med vilde streamingrekorder

Verdensstjernens streamingtal er ikke til at overse

Få kan skabe så meget spænding omkring en udgivelse som Taylor Swift. Lige siden hun til dette års Grammy Awards løftede sløret for, at der var et nyt album på vej, har fans verden over delt spekulationer, vilde teorier og talt dagene i fællesskab, mens de ventede på udgivelsen af verdensstjernens 11. album The Tortured Poets Department. 

Albummet udkom fredag morgen i sidste uge som et todelt album. Først udkom The Tortured Poets Department med 16 sange, og kun to timer efter udkom The Tortured Poets Department: The Anthology med yderligere 15 sange. Den sidste albumdel rummer derfor hele 31 sange, og det tager to timer at lytte sig gennem albummet fra start til slut. 

Nu viser tal fra Spotify, at Taylor Swift-effekten skabte vilde rekorder i løbet af de første døgn af udgivelsernes offentlige levetid. På under 12 timer blev The Tortured Poets Department det mest streamede album indtil videre i 2024, og albummet endte med at være det første album i Spotifys historie til både at runde 200 og 300 millioner afspilninger i løbet af det første døgn. Taylor Swift blev samtidig den mest streamede artist på én dag i Spotifys historie.


Dagen før udgivelsen skrev Spotify selv på det sociale medie X, at The Tortured Poets Department er det album, der er blevet pre-saved flest gange i streamingplatformens historie. 


The Tortured Poets Department indeholder en featuring med Post Malone på åbningssangen "Fortnight" og Florence and the Machine medvirker på sangen "Florida!!!". De to hitsmede og hyppige samarbejdspartnere Jack Antonoff (frontfigur i Bleachers) og Aaron Dessner (fra The Nationals) er desuden krediteret som med-sangskrivere på flere af albummets sange, mens Taylor Swift er kreditereret som den eneste sangskriver på de to sange "My Boy Only Breaks His Favorite Toys" og "Who’s Afraid of Little Old Me?".

Åbningssangen "Fortnight" med Post Malone blev den sang i Spotifys historie, som har åbnede flest streams i løbet af én dag, og er i skrivende stund på knap 52,3 millioner streams.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Tortured Poets Department

ANNONCE