Nyhed

ESBJERG: Lokal kulturinstitution vil ikke afvise overtagelse af Tobakkens lokaler

Musikhuset Esbjerg ser potentiale i at overtage Tobakkens lokaler - men ikke uden forhandlinger med kommunen

Efter Tobakkens konkurs i marts 2023 åbnede kommunen for en budrunde af to omgange om den fremtidige drift af det regionale spillested. I begge budrunder modtog kommunen kun én ansøger, og i oktober sidste år kunne man læse, at Esbjerg Kommune havde indledt forhandlinger med et hold bestående af tidligere Rybners-direktør Peter Amstrup i spidsen, som den fremtidige bestyrelsesformand og kulturkonsulent Ronnie Hansen som leder. På tegnebrættet skulle Tobakken omdøbes til at hedde Fabrikken, og man forventede allerede at kunne invitere musikglade esbjergensere til liveoplevelser senere i år. 

Glæden varede dog ikke ved, da holdet bag genoplivningen af de gamle Tobakken-lokaler den 19. januar i år meddelte, at man stoppede arbejdet, efter at "usaglige beskyldninger, personlig tilsvining" og "falske oplysninger" florerede mod holdet bag Fabrikken, hvor det blev beskrevet i en pressemeddelelse, at "en håndfuld personer har gennem længere tid på de sociale medier mistænkeliggjort holdet bag Fabrikken og særligt Ronnie Hansen for andre motiver". I pressemeddelelsen blev rygterne beskrevet som "udokumenteret og aldeles blottet for almindelig logik," af Peter Amstrup, som altså på papiret skulle have indtaget posten som Fabrikkens bestyrelsesformand. 

Derfor stod de gamle Tobakken-lokaler igen uden en fremtidig overtager, og esbjergenserne skulle forberede sig på, at udsigterne til en genopstandelse af det rytmiske spillested var med en usikker tidshorisont.  


Nyt håb fra lokal musikaktør
I en udtalelse til Jydske Vestkysten fortæller formand for Musikhuset Esbjerg Johnny Søstrup, at man gerne vil indgå i forhandlinger med Esbjerg Kommune om en eventuel overtagelse af Tobakkens lokaler:

"Vi er fra Musikhusets side til enhver tid klar til en snak med Esbjerg Kommune om en mulig overtagelse af Tobakken, hvis vi vel og mærke kan få nogle rammer herfor, som vi kan se os selv i," siger Johnny Søstrup, som var borgmester i kommunen indtil 2018 for Venstre. 

Ifølge formandens udtalelse til mediet skal der dog sættes streg under "rammer" og "forhandlinger", da en overtagelse af Tobakkens lokaler kræver en større renovering for et tocifret millionbeløb, som den nye overtager kommer til at være ansvarlig for. 


Det er endnu ikke indledt nogle nye forhandlinger, og det er endnu usikkert, hvordan en overtagelse fra Musikhuset Esbjerg vil udfolde sig. Formand Johnny Søstrup understreger dog, at man ikke vil skabe et "Musikhuset version 2", såfremt at Esbjerg Kommune vælger at indlede forhandlinger med Musikhuset Esbjerg. 

LÆS OGSÅ: Ifølge Esbjerg Kommune har der været vandtætte skotter i kulturkonsulents skiftende roller i Tobakken/Fabrikken-sagen

ANNONCE