Nyhed

GRAMMY AWARDS 2024: Her er årets store vindere

Nattens prisfest i Los Angeles stod i de stærke kvinders tegn

Natten til mandag dansk tid løb årets Grammy Awards af stablen i Los Angeles. Og hvor de to helt store vindere sidste år var Beyoncé og Harry Styles, stod den storstilede prisfest i år utvetydigt i kvindernes tegn.

Årets store vindere blev således Billie Eilish, Taylor Swift, Miley Cyrus, SZA og Boygenuis. Og mens sidstnævnte benyttede deres takketale til at annoncere en pause på ubestemt tid, brugte Swift sin til at breake nyheden om, at hun udgiver nyt album til april.

Den kvindelige dominans kunne blandt andet ses på nomineringerne til aftens mest eftertragtede pris, Album of the Year. Her var syv ud af otte nomineringer kvinder. Det blev Taylor Swift, der løb af sted med prisen. Hun kan derfor kalde sig for den mest vindende artist i denne kategori.

I år var det således fjerde gang, hun modtog prisen i kategorien. Hun vandt årets album første gang i 2010 for sit album Fearless. Med hovedprisen Album of the Year slår Swift en rekord, da hun er den første, der har modtaget prisen i denne kategori hele fire gange. Hun har tidligere fået den for Folklore (2021), 1989 (2016) og Fearless (2010) og slår dermed Frank Sinatra, Paul Simon og Stevie Wonder.


Udover prisen for årets album indkassere Swift også en Grammy for Best Pop Vocal Album. Hvor Swift således kunne gå hjem med to Grammys, vandt kollegaen Phoebe Bridgers til gengæld hele fire.

Tre af priserne vandt hun sammen med Lucy Dacus og Julien Baker, som sammen med Bridgers udgør den kritikerroste indierock-gruppe Boygenius. Gruppen vandt i kategorien Best Alternative Music Album for albummet The Record, og Best Rock Song and Performance for sangen ”Not Strong Enough”.

Den fjerde pris fik Bridgers sammen med SZA for sangen ”Ghost in the Machine” i kategorien Best Pop Dou/Group Performance.


Boygenius på scenen i København, august 2023. Foto: Morten Rygaard
Boygenius på scenen i København, august 2023. Foto: Morten Rygaard

SZA satte personlige rekorder, da hun yderligere vandt to priser som soloartist. I kategorierne Best R&B Song for sangen ”Snooze” og Best Progressive R&B Album for SOS. SZA var ikke den eneste, der satte personlige rekorder i løbet af aftenen – det gjorde Miley Cyrus også. Cyrus vandt sin første Grammy i kategorien Best Pop Solo Performance for sangen ”Flowers”, som også senere på aftenen vandt i kategorien Record of the Year.

Bille Eilish blev, sammen med sin bror Finneas, belønnet for sit bidrag til soundtracket til Barbie-filmen med sangen ”What Was I Made For” i kategorien Song of the Year. En kunstner, man med fordel kan holde øje med i det næste år, er til gengæld Victoria Monét. Hun vandt nemlig i kategorien Best New Artist. 


GRAMMYS 2024: Disse tre kvindelige superstjerner skal optræde til showet

ANNONCE