Nyhed

GRAMMY AWARDS 2024: Jay Z vinder Global Impact Award og kritiserer akademiet for at overse Beyoncé

Jay Z satte spørgsmålstegn til, hvorfor Beyoncé aldrig har vundet et af prisshowets mest prestigefulde kategorier

Det 66. udgave af den årlige prisuddeling Grammy Awards løb af stablen i nat, og her vandt Jay Z årets Dr. Dre Global Impact Award, som uddeles til sorte musikskabere for "deres dedikation til den kunstform, der har haft mærkbar indflydelse på branchen," som det bliver beskrevet af på prisuddelingens hjemmeside. Prisen blev grundlagt i 2022 og blev for første gang uddelt i 2023 til Dr. Dre, som også har lagt navn til prisen. 

Da Jay Z skulle modtage prisen i nat, havde han sin 12-årige datter Blue Ivy med på scenen, som selv har vundet en Grammy-award i 2020 i kategorien "Best Music Video". Jay Z indledte takketalen med at nævne en lang række af sine kollegaer, som blandt andet Dr. Dre for "alle de døre han har åbnet" og for at vise, at afro-amerikanske artister også kan være "rockstjerner". Derefter rettede han kritik mod Grammy-akademiet, hvor han satte spørgsmålstegn til, hvorfor hans hustru aldrig har vundet prisuddelingens mest prestigefyldte kategori, "Album of the Year":

"Jeg vil ikke gøre denne unge kvinde pinlig berørt, men hun har vundet flere Grammys end nogen anden, og hun har aldrig vundet 'Album of the Year'. Selv med jeres egne målestandarder virker det ikke. Tænk over det - man har vundet flest Grammys, men aldrig 'Album of the Year'. Det fungerer ikke,” sagde Jay Z om sin ægtefælle Beyoncé og fortsatte sin tale med at henvende sig til de nominerede: "Nogle af jer kommer til at gå hjem i aften med følelsen af, at I er blevet snydt. Nogle af jer bliver måske snydt. Nogle af jer hører ikke til i kategorien." 


Både Jay Z og Beyoncé har været nomineret til 88 Grammy Awards, hvor Jay Z har vundet 24. Her overhaler Beyoncé ham, da hun har vundet hele 32 awards, og derfor er den mest Grammy-vindende artist i historien. Beyoncé har været nomineret seks gange i kategorien 'Album of the Year', men har altså endnu ikke vundet statuetten.

Se hele takketalen nedenfor.


 

LÆS OGSÅ: GRAMMYS 2024: Taylor Swift havde en stor overraskelse med ved nattens prisuddeling

 


 

ANNONCE