Nyhed

HEARTLAND 2024: Den fynske festival klar med første navne til ny scene

Folkeklubben og tre internationale navne skal være med til at indvie Backroads-scenen til sommer

Sidste år blev det offentliggjort at Heartland festival udvider festivalpladsen og får en ny scene, Backroads. Samtidig blev de første navne på festivalen offentliggjort. Scenen bliver dedikeret til country-, blues-, americana- og folkemusikken. I dag er det blevet offentliggjort hvem der skal spille på den nye scene. Det får Dylan Gossett, The War and Treaty, Aoife O’Donovan og Folkeklubben lov til.

"Der sker store ting på Heartland i 2024, og jeg glæder mig helt vildt til at byde publikum velkommen indenfor på vores nye område, Backroads. Det har længe været en drøm for os at skabe et område for country-, blues-, americana- og folkmusikken, der i disse år oplever en kæmpe opblomstring," siger direktør og musikchef Ulrik Ørum-Petersen i en pressemeddelelse, og tilføjer:

”Vi lægger stærkt ud med nogle af tidens varmeste navne i Dylan Gossett, The War and Treaty og Aoife O’Donovan samt Folkeklubben, som om nogen er indbegrebet af den populære folkemusik herhjemme.”


Dylan Gossett er en singer-songwriter fra Texas. Han brød igennem med singlen ”Coal”, som sidste år gik viralt på TikTok. Den har i skrivende stund over 86 millioner streams. Efterfølgende har han udgivet EP’en No Better Times.

The War and Treaty består af ægteparret Michael og Tanya Trotter, som i år var nomineret til en Grammy i kategorien Best New Artist. De startede på den amerikanske americanascene tilbage i 2018 med debutalbummet Healing Tide. Michael Trotter har selv beskrevet duoens musik med ordet ”countrygospel”. Sidste år udgav ægteparret deres tredje album Lover’s Game.

Kjartan Arngrim i front for Folkeklubben, Northside Festival '23. Foto: Malene Vinge Jakobsen
Kjartan Arngrim i front for Folkeklubben, Northside Festival '23. Foto: Malene Vinge Jakobsen


Aoife O’Donovan er en irsk-amerikansk singer-songwriter. I 2019 vandt hun sammen med sit band I’m With Her en Grammy for sin sang ”Call My Name” i kategorien Best American Roots Song. O’Donovan startede sin solokarriere i 2010, og var senest albumaktuel i 2022 med Age Of Apathy.  

Folkeklubben er et dansk band, som sidste år var albumaktuel med albummet Mere end en klub. I anledning af udgivelsen tog bandet været på turné rundt omkring i landets pladebutikker, og spillede også en støttekoncert på det lukningstruede spillested Tusindfryd i Aalborg.

Det kritikerroste band fik deres gennembrud med sange som ”Fedterøv”, ”Men ikke endnu en vinter” og ”Danmark/Danmarksfilm” som var et samarbejde med Suspekt. Bandet kom ind på førstepladsen på albumhitlisten med deres fjerde album Sort Tulipan.


Sidste år kunne bandet blandt andet opleves på NorthSide Festival, hvor GAFFA kvitterede med fem stjerner.

”Selvom jeg ikke tror, der eksempelvis er mange konspirationsteoretikere til stede – så fordomsfuld er jeg – får Folkeklubben i hvert fald givet stikpiller til både venstre- og højrefløj i ”Fedterøv” og forenet flere generationer i kærligheden til musikken og fællesskabet, og meget mere kan man ikke bede om sådan en solbeskinnet eftermiddag i Aarhus. Så selvom de måske ikke vil være ved det, endte koncerten alligevel som en sejr til Folkeklubben,” hed det i anmeldelsen.

Heartland festival har nu offentliggjort i alt 16 navne. Det er endnu uvist hvem de sidste er, men de vil blive offenliggjort de næste måneder. Festivalen finder sted den 13-15. juni 2024 ved Egeskov Slot på Fyn. En partoutbillet koster 2.740 kroner eksklusivt gebyr. Det er også muligt at købe billet til enten en eller to dage på festivalen. Mere info om billetterne kan findes her.

GAFFA PÅ HEARTLAND: Se interviews med Zar Paulo, Steffen Brandt, Soleima og Nina Rask

ANNONCE