Nyhed

HOVEDVEJ TIL HELVEDE: AC/DC annoncerer første europaturné i otte år

De australske veteraner besøger en række europæiske byer henover sommeren, og billetsalget går i gang om lidt

Det er efterhånden otte år siden, australske AC/DC sidst var på turné. Rock or Bust World Tour løb af stablen i 2015-16, og inkluderede besøg på Dyrskuepladsen i Roskilde i sommeren '15 og i Ceres Arena i Aarhus det følgende år.

Ved sidstnævnte koncert havde det legendariske hardrock-band indkaldt Guns n' Roses-sangeren Axl Rose som vikarierende frontmand, efter at AC/DCs egen forsanger, Brian Johnson, måtte trække sig fra tjansen på grund af høretab.

Siden er Johnson, som trådte til ved den oprindelige frontmand Bon Scotts død i '80, dog vendt tilbage til bandet. Og fra midten af maj er der så endelig mulighed for at opleve klassikere som "Highway to Hell" og "Back in Black" foruden materialet fra bandet seneste album, Power Up (2020), live.


Turnéen indledes med to koncerter i tyske Gelsenkirchen den 17. og 18. maj, og fortsætter med shows i blandt andet Amsterdam, München, Wien, London og Nürnberg henover sommeren. Den 9. august spiller bandet i Paris, mens den sidste koncert på turnéen - i al fald indtil videre - finder sted i Dublin den 13. august.

Billetsalget til de fleste af koncerterne går i gang på fredag den 16/2. På turnéen vil bandets bassist Cliff Williams - som trak sig i 2016, men medvirkede på det seneste album - være erstattet af Chris Chaney, som er bedst kendt som bassist i Jane's Addiction og en årrække som medlem af Alanis Morissettes liveband.

GULD FRA GEMMERNE: Da GAFFA mødte AC/DC


ANNONCE