Nyhed

IND TIL BENET: Stine Bramsen og Kajsa Vala tager på intim turné

”Kajsa og jeg kommer til at tage røven på folk"

I 2022 udgav den tidligere Alphabeat-frontfigur Stine Bramsen albummet Blond og blank. "Et mageløst og modent soundtrack til den moderne kvindekamp," kaldte vores anmelder albummet - og i kølvandet på udgivelsen har der været rig mulighed for at opleve Bramsen live rundt omkring i landet.

Først drog hun på sin største soloturné til dato - og hendes første i seks år - i februar '23, hvor hun kunne opleves med band i Musikhuset Aarhus og elleve andre byer over hele landet.

Denne turné var kun lige overstået, da Bramsen annoncerede en omfattende, akustisk turné - nu som en kvartet, udelukkende med kvindelige musikere.


”Jeg startede karrieren i et drengeband (Alphabeat), som jeg både boede, turnerede og lavede plader med. Nu har jeg lyst til at prøve at være omkring kvinder både på og bagved scenen, og se hvordan det er, og hvad det gør ved mig og musikken live”, udtalte Bramsen i en pressemeddelelse dengang.

Nu er Bramsen så klar til at skære helt ind til benet og tage på turné i duoregi sammen med guitaristen Kajsa Vala, som også var en del af bandet ved de to foregående turnéer. Den kommende turné indledes i Helsingør den 13. april, hvorefter duoen besøger yderligere 10 spillesteder frem til starten af juni.

Stine Bramsen på scenen i Aarhus, februar 2023. Foto: Morten Rygaard
Stine Bramsen på scenen i Aarhus, februar 2023. Foto: Morten Rygaard


Der er også booket et enkelt job i august, nemlig en friluftskoncert på plænen udenfor det intime spillested 18b i vestjyske Harboøre. Herefter vil Bramsen hellige sig forberedelserne til forestillingen Sange fra byens hjerte, der har premiere til september.

”Kajsa og jeg kommer til at tage røven på folk. Ja, det skal nok blive stille og fint, men det skal også nok blive energisk og opløftende. Det, at Kajsa og jeg har det så sjovt sammen som vi har, det tror jeg publikum kommer til at mærke ret tydeligt,” udtaler Bramsen i en pressemeddelelse og uddyber:

”På min sidste tour skruede jeg ned for band størrelsen og op for intimiteten med publikum. Det kom der noget virkeligt godt og ærligt ud af, synes jeg, og Kajsa og jeg kunne mærke, vi fik lyst til at undersøge det nærmere. En spirende lyst til at tage ud og spille bare os to, fordi vi har en ret unik harmoni mellem os både musikalsk og menneskeligt. Jeg har også fået mod på at snakke lidt mere mellem sangene og vise lidt flere sider af mig selv, og jeg synes, samarbejdet med Kajsa skaber den fineste ramme til netop det - og jeg glæder mig helt vildt!”.


Koncerter
Lø. 13/4 – Helsingør, Marienlyst Strandhotel
Fr. 26/4 – Vordingborg, Stars
To. 2/5 – Slagelse, Slagelse Teater
Fr. 10/5 – Næstved, Vershuset
On. 15/5 – København, Hotel Cecil
Fr. 17/5 – Aarhus, Musikhuset Aarhus
On. 22/5 – Odense, Dexter
To. 23/5 – Aalborg, Musikkens Hus
Fr. 24/5 – Turbinen, Værket, Randers
Fr. 7/6 – Skødstrup, Kaløvig Badehotel
Lø. 8/6 – Østbirk, Vestbirk Havefest
Lø. 3/8 – Harboøre, Plænen v. 18b

Det sikre fedtspil er enormt kedeligt

ANNONCE