Nyhed

MIDTFYNS FESTIVAL 2024: Folkekær fyrreårs-fødselar føjet til programmet

Efter sidste uges annoncering af Prisma er den genfødte fynske festival klar med endnu et navn

I slutningen af 2023 var Midtfyns Festival klar med flere navne til sommerens festival - herunder Zar Paulo, JJ Paulo og Søren Huss. Herefter har der været endnu en offentliggørelse, nemlig Prisma - og nu har folkene bag den genfødte, fynske festival så smidt en trumf.

"Det er en kæmpe ære for os at kunne præsentere D-A-D på vores festival. Vi er startet fra bunden og bevæger os langsomt, men sikkert, mod at tiltrække nogle af landets største bands,” lyder det fra festivalens initiativtager Sune Vesterlund, i en pressemeddelelse.

D-A-D har spillet på den oprindelige Midtfyns Festival i 1998, 2001 og 2003 - og nu vender bandet tilbage i anledning af deres 40-års jubilæum. Aftalen kom i hus, efter at D-A-D’s frontmand, Jesper Binzer, sidste år deltog i festivalens samtalekoncept, Diabat.


I forbindelse med D-A-Ds 40-års jubilæum skal bandet afholde en stor koncert i Royal Arena. Samtidig har de også planlagt et nyt album med omkring 40 sange. Albummet kommer til at hedde All Killers, No Fillers.

I sommer var D-A-D rundt til flere af de danske festivaler, heriblandt Smukfest hvor de spillede på Bøgescenen. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kaldte koncerten for ”publikumsvenlig rock på højt plan” og kvitterede med fire stjerner til de rutinerede musikere:

”Er musikken forudsigelig, er den til gengæld fed, stadig væk. Det er bestemt ikke ufortjent, at D-A-D har været et af de største rockbands herhjemme de sidste 35 år, for sangene, scenekarismaen og det musikalske håndværk er i top. Man kan kun ærgre sig over, at det ikke lykkedes dem at slå igennem i USA modsat Volbeat, som ellers musikalsk har visse ligheder med D-A-D med deres blanding af heavy, punk, rock’n’roll og countryelementer – dog noget mindre humor og selvironi og med årene også noget mere poppet i Volbeats tilfælde. Ikke et ondt ord om Volbeat i øvrigt – dem har de allerede fået rigeligt med,” lød det blandt andet i anmeldelsen.


Også bookingen af Prisma giver anledning til entusiasme hos Midtfyns-arrangørerne.

“Vi er utroligt glade for at kunne præsentere Prisma på festivalen i år,” udtalte festivallederen Kim Skovby Klindt i en pressemeddelelse i forbindelse med annonceringen, og tilføjede:

“Med deres unikke sound og eksplosive koncert-energi, kan de godt være et band, som udlandet får øjnene op for. Så det gælder om at nyde dem, mens man kan i de intime rammer, som Midtfyns Festival kan tilbyde.”


Duoen Prisma består af de to søstre Sirid og Frida, som i 2018 startede med at lave musik sammen under navnet Prisma. Gruppen fik sit gennembrud med Ep’en Inside Out i 2021. Siden da har duoen vundet flere priser, og spillet ved nationale og internationale festivaler. De fik blandt andet overrakt Nutidens unge-pris af popveteranerne TV-2. Prisma drager til efteråret ud på turné, hvor de kommer forbi landets fire største byer - foruden et stop i Roskilde.

Sidst, GAFFA oplevede Prisma live, var sidste år på Train i Aarhus. ”Et 70 minutters joyride uden et sekunds autopilot og understregede, at hypen omkring Prisma er velfortjent, og at de er i en forsat
udvikling med de nyere sanges mere elektroniske og poppede elementer,” skrev vores anmelder sin femstjernede anmeldelse.

Midtfyns Festival afholdes den 5.-7. september 2024 på festivalpladsen i Ringe, og man kan stadig nå at købe billetter, både partout, dagsbilletter og børnebilletter.

ALTING GLØDER: Her er forsidehistorien med D-A-D fra 00erne

ANNONCE