Nyhed

MINDER OM DIG: Ny stærk musikvideo fra Laura Ziani - se den her

Laura Ziani har lavet sang til dokumentarfilmen Ekko af kærlighed

Den danske sangerinde, sangskriver, pianist og cellist Laura Ziani har lavet singlen ”Minder om dig” til dokumentaren Ekko af kærlighed. Singlen er hendes første dansksprogede sang. I vinteren sidste år udgav hun sin første ep, Skin To Skin, som var efterfølgeren på hendes debutalbum Breathwork fra 2022.

Dokumentaren Ekko af kærlighed viser samtaler mellem forskellige danske mænd og kvinder over 80 år, der alle sammen har mistet deres partner. Dokumentaren undersøger hvordan de efterladte håndterer et så stort tab. Dokumentaren var sidste år udtaget til dokumentarfestivalen International Documentary Filmfestival i Amsterdam.

Til festivalen skulle publikum stemme på, hvilken der var deres favorit, og Ekko af kærlighed endte på en andenplads ud af 142 film fra hele verden. Dokumentaren er instrueret af Zara Zerny, som i en pressemeddelelse har sat ord på, hvorfor Zianis sang blev valgt:


”Da jeg først hørte Lauras musik, blev jeg meget draget af hendes unikke lyd og stemme. Stemmens sårbarhed sammen med en smuk dybde, der indeholdt noget melankolsk. Der er en gammel sjæl i hendes stemme, tekster og kompositioner, som jeg med det samme kunne se, ville passe til vores film Ekko af Kærlighed.

I fredags udgav Ziani sangen ”Minder om dig” med musikvideo, som man kan se nederst i artiklen.

”I ‘Minder Om Dig’ prøver jeg at væve et tæppe af minderne, det sørgende nu og fremtidens håbefulde møde efter livet, hvor verslinjerne kan ses fra alle tre perspektiver,” fortæller Laura Ziani i samme pressemeddelelse, og fortsætter:


”Der har både været en vekselvirkning mellem mig som sangskriver og Zara som instruktør. Men også mellem musikken og billederne, historierne fra filmen, og de indtryk og ord, jeg fik af karaktererne ved at se optagelserne. Jeg arbejdede længe på teksten – det er en af de første sange, jeg har skrevet på dansk – og jeg har søgt inspiration ved at lytte til danske salmer, mere moderne sange, læst digte og læst om dét at miste sin elskede, som filmen handler om,” udtaler Laura Ziani.

Laura Ziani er uddannet sangskriver fra Det Rytmiske Musikkonservatorium, men er også cellist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Debutalbummet Breathwork fik af GAFFAs anmelder fem stjerner.

"Akkompagneret af en minimalistisk instrumentgruppe hovedsageligt bestående af klaver, guitar og naturligvis celloen formår Laura Ziani at fastholde lytteren i et drømmende univers af fængende og sårbare melodiføringer, som heldigvis ikke bliver for forudsigelige,” hed det i anmeldelsen.


Dokumentaren har dansk premiere på Grand Teatret den 26. februar, og til marts vises den på CPH:DOX.

Denne sang har betydet noget særligt for Laura Ziani i år

ANNONCE