Nyhed

Musikselskabet BMG afbryder samarbejdet med Roger Waters

Beslutningen sker angiveligt efter gentagne Israel-kritiske udtalelser

Det tyske musikforlag og pladeselskab BMG planlægger at droppe samarbejdet med Pink Floyd-frontfiguren Roger Waters. Det fortæller flere kilder til mediet Variety. Beslutningen bliver taget på baggrund af anti-israelske holdninger, hvor Roger Waters bliver beskyldt for antisemitisme.

Den 80-årige musiker adresserede selv konflikten med BMG i et interview i 2023, hvor Roger Waters fortalte journalist Glenn Greenwald, at BMG havde "fyret" ham, fordi de - ifølge Roger Waters - var blevet presset af organisationen Creative Community for Peace, som udgav et åbent brev til BMG i juli 2023, hvor man opfordrede musikselskabet til at genoverveje deres samarbejde med Roger Waters. Creative Community for Peace er en nonprofitorganisation, som består af "prominente aktører i underholdningsindustrien", som arbejder for at "oplyse om stigende antisemitisme" og "mobilisere støtte mod den kulturelle boykot af Israel".

Ifølge Variety bliver det altså nu bekræftet, at BMG afbryder samarbejdet med Pink Floyd-frontfiguren. Roger Waters er adskillige gange blevet beskyldt for antisemitisme og har tidligere sammenlignet Israels politik med Nazityskland. Beskyldninger som også har resulteret i, at rockveteranen har fået aflyst flere koncerter i blandt andet Polen og Tyskland. 


Det er ikke første gang, at den markante musiker er kommet med kontroversielle udtalelser om verdenssituationen. Han udgav blandt andet et åbent brev til Ukraines førstedame Olena Zelenska i 2022, hvori han beskrev, hvordan Ruslands invasion i Ukraine ikke har været ubegrundet ifølge ham, og Roger Waters skrev dengang til førstedamen, at ”ekstreme nationalister” i Ukraine, som ”har sat dit land på vejen til denne katastrofale krig”. 

Få dage efter Hamas' terrorangreb i Israel den 7. oktober 2023 udsendte musikselskabet BMG en udtalelse, hvori man udtrykte sin "solidaritet med Israel", og at man stod "ubøjeligt sammen med vores (BMGs, red.) israelske venner og partnere samt staten Israel".

LÆS OGSÅ: Roger Waters-koncert aflyses på grund af beskyldninger om antisemitisme


ANNONCE