Nyhed

NYT GAFFA PÅ GADEN: Mød Rigmor, Pete Doherty, The Doors-legende og mange flere

Glæd dig til 68 sider proppet med interviews, anmeldelser, koncertguide og meget mere

I dag er GAFFAs martsnummer 2024 på gaden, og forsiden prydes af Rigmor.

Aarhusianske Rigmor er blevet et velkendt navn hos danske indiefans de seneste par år. Deres andet album Vælter vi mørket trækker firkløveret tilbage til deres legende tilgang til musikken, hvor der både er plads til lyse og mørke øjeblikke. Vi har taget en snak med dem om tekster, toner og tilflugtssteder.

Engang var The Libertines et band fra London. Gik du rundt i Camden, kunne du fornemme, at de ikke var langt derfra. Men i dag er de rykket mod et roligere miljø, til kystbyen Margate, hvor en mere moden udgave af The Libertines har taget form. Vi har talt med album- og filmaktuelle Pete Doherty om livet med misbrug og om at finde fred med dæmonerne.


Frontfiguren i albumaktuelle Bleachers har produceret musik for nogle af nutidens største stjerner. På det selvbetitlede album vender Jack Antonoff fokusset væk fra den personlige tragedie og hen til livet her og nu. Vi har talt med ham.

Den 78-årige The Doors-guitarist Robby Krieger er aktuel med nyt album og taler med GAFFA. Om soulmusik, sin foretrukne type cannabis og den allersidste stund med Jim Morrison for 53 år siden.

”Selvom vi udadtil ser uskadte ud, er alt knust indeni”


Ordene er fra Katarina Gryvul, der sammen med Kateryna Zavoloka deler sin personlige beretning om at komme fra et land, der har været under russisk invasion i to år. De er begge komponister og udøvende musikere. I dette interview reflekterer de over, hvordan musikken både kan hele og skabe politisk bevidsthed samtidig med, at krigen forbliver en konstant faktor i begges liv.

Du kan også læse interviews med den svenske indiepopband Dina Ögon, den danske poptrio Fräulein og den danske singer-songwriter Hvor Er Skygge, der alle er albumaktuelle.

Derudover kan du nyde stribevis af album- og koncertanmeldelser, Månedens Event, Månedens Spillested, samt de faste indslag i vores introsektion, nærmere betegnet redaktørens Leder, Minus Til Plus, Hold Øje Med, Bedst Lige Nu, Album På Vej, Klumme og Soundtrack Til Livet.

Du kan læse bladet online eller gå offline og bladre igennem vores analoge magasin uden digitale forstyrrelser. Du finder bladet på en café, et bibliotek, en uddannelsesinstitution, i en pladebutik, på et spillested eller hos en anden kulturinstitution nær dig. Du kan også få GAFFA sendt direkte til døren hver måned for kun 43 kroner: tilmeld dig GAFFA+ Premium her.


 

ANNONCE