Nyhed

Saba om Israels deltagelse i Eurovision: "Det fylder jo enormt meget"

Diskussionerne om Israels deltagelse i Eurovision har fået flere musikere til tasterne i løbet af de seneste par uger. Det er endnu usikkert, hvorledes årets danske vinder forholder sig til konflikten

Det var Saba med sangen "Sand", som løb med sejren lørdag aften, da årets danske grand prix-vinder skulle findes, og hun skal derfor repræsentere Danmark, når Eurovision-landene mødes i Sverige til maj. I år blev konkurrencen afholdt i DR Koncerthuset, og allerede inden showstart var demonstranter mødt op foran bygningen for at demonstrere mod Israels deltagelse i Eurovision, og flere underskriftindsamlinger florerer desuden i de nordiske lande, hvor landenes musikbranche vil have Israel udelukket fra konkurrencen. 

Der har dog været larmende stilhed fra de danske deltagere i konkurrencen, og i tiden op til konkurrencen var det kun kvartetten Ublu, som udtalte til DR, at man støttede bevægelsen for Israels udelukkelse fra Eurovision, ligesom gruppen også havde skrevet under på en dansk underskriftindsamling fra bevægelsen Musikbranchen for Våbenhvile.

"Vi har ikke lyst til at være en del af den stiltiende accept, som vi mener, det er, når DR ikke tager afstand fra Israels deltagelse i Eurovision", sagde Marie Rørbæk fra Ublu i en artikel til DR, og refererede til en udtalelse fra grandprixchef, Erik Struve Hansen, som den 25. januar sagde, at "det er en beslutning, der bliver taget helt i toppen af DR. Lige nu følger DR's holdning, at EBU er ok med, at Israel er med". Det skrev Ritzau.


Ifølge et artikel fra Ritzau, som blev bragt af Kulturmonitor, er den danske vinder Saba endnu ikke afklaret om, hvordan hun skal forholde sig Israels deltagelse i Eurovision, som bliver afholdt i Malmö den 7. til 11. marts.

"Jeg har ikke gjort mig særligt mange overvejelser, fordi det lå mig fjernt at komme til Eurovision. Så det er også nogle af de ting, jeg skal hjem og virkelig overveje, hvordan vi håndterer den situation. Det fylder jo enormt meget. Så det har jeg ikke mere at sige til nu," lød det fra Saba til Ritzau.

I sidste uge kunne man læse, at Malmös kommunalpolitikere også bliver nødt til at forholde sig til protesterne. Læs mere her.


LÆS OGSÅ: Sara Bro og Stéphanie Surrugue: Her er vores yndlings-grand prix-sange

ANNONCE