Nyhed

STOR KONCERTNYHED: Beth Gibbons kommer til Danmark

Portishead-frontfiguren kommer til landet i kølvandet på nyt soloalbum

Det er mindre end en uge siden, 59-årige Beth Gibbons annoncerede udgivelsen af et nyt soloalbum. Nu har kun så meldt sin ankomst til København, hvor hun vil give en sjælden koncert i Falkonersalen den 3. juni.

Det kommende album har fået titlen Lives Outgrown. Det er Beth Gibbons' første regulære soloalbum og det nyeste materiale, hun har udgivet i eget navn i 22 år. I 2022 udkom Out of Season, som blev udgivet i samarbejde med Rustin Man alias den tidligere Talk Talk-bassist Paul Webb.

Lives Outgrown er dermed hendes første fuldlængdealbum med nyt materiale siden det 16 år gamle Portishead-album Third.


Beth Gibbons er mest kendt for at være forsanger i den legendariske engelske trio Portishead, der betragtes som pionerer inden for triphop-genren. De er kendt for sange som "Wandering Star", "Sour Times" og "Roads".

Portisheads debutalbum Dummy fra 1994 og ikke mindst singlen “Sour Times” gjorde triphop-genren kendt hos et bredere publikum end hidtil. Efter udgivelsen af livealbummet Roseland NYC Live i 1998 indledte Portishead en pause på godt ti år.

I 2008 udgav de deres tredje og hidtil seneste album, Third, og fem år senere - i 2013 - kunne bandet opleves på Northside Festival i Aarhus. Samme år underskrev Gibbons en solo-kontrakt med pladeselskabet Domino og er nu mere end et årti senere altså klar med sin solodebut.


Billetsalget til koncerten i København begynder den 15. februar klokken 10.00 via Live Nation og et døgn senere via Ticketmaster. Der vil være tale om siddepladser, og de billigste billetter koster 455 kroner plus gebyr.

Gibbons velkendte sceneskræk var så udtalt, at hun havde svært ved at kapere publikums uforbeholdne hyldest

 


ANNONCE