Nyhed

SZA giver første danske koncert nogensinde

R&b-fænomenet er netop føjet til programmet ved stor dansk festival

Den amerikanske r&b-stjerne Sza har fundet vej op ad hitlisterne med hits som ”Snooze” og ”Kill Bill”, der gik viralt på TikTok. Hun vandt for nyligt tre Grammys ved dette års ceremoni, blandt andet for sangen ”Snooze”, og sit seneste album SOS.

I dag kan Roskilde Festival annoncere, at Sza skal spille karrierens første danske koncert i Roskilde til sommer. Udover Sza har Roskilde Festival også annonceret flere navne, som kan ses nederst i artiklen. 

”Vi har drømt om at præsentere Sza siden hendes debut i 2017. At drømmen så går i opfyldelse på et tidspunkt, hvor hun har erobret positionen som en af klodens vigtigste r&b-stjerner og kan træde direkte ind på Orange Scene, lægger bestemt ikke en dæmper på vores forventninger. Hun er ikke bange for at udforske og bryde de musikalske konventioner, og det er en egenskab, som hun tager med sig i sine live-shows,” siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse, og tilføjer:


”Så vi kan forvente en rå og rørende manifestation af, hvordan r&b skal leveres i 2024.”

Sza startede sin karriere med sin selvbetitlede debut Ep See.SZA.Run fra 2012, og i 2017 udgav hun sit første studiealbum Ctrl, som fik fem stjerner fra GAFFA. Efter udgivelsen har hun blandt andet arbejdet sammen med Kendrick Lamar og Doja Cat, som også spillet til dette års festival. I 2022 udgav hun sit andet studiealbum, SOS, som fik en seksstjernet anmeldelse af GAFFA.

”Med SOS viser SZA alle livets facetter i et album, der rummer mere end blot otte hjørner. Det er sigende, at hun på ’Seek & Destroy’ nævner, at hun føler sig fri efter at have ødelagt alting. For stemmen flyder naturligt fra rap på ’SOS’ til de langtrukne, fraserede vokaler på ’Notice Me,’ der skriger på opmærksomhed,” hed det blandt andet i anmeldelsen.


Sza har længe teaset udgivelsen af sit nye album Lana, som forventes at lande i år. I sidste uge overraskede hun med en ny single, "Saturn", som en smagsprøve på det nye album. Singlen kom også i en live, a cappella og sped up version. Hør original versionen og de andre herunder. 

 


 

De nye navne:

SZA (US)

Tems (NG)

Tyla (ZA)

Bad Gyal (ES)

Ida Laurberg (DK)

Jessie Ware (UK)

Kim Gordon (US)

47Soul (PS)

Les Amazones D'Afrique (ML)

Angel Du$t (US)

Gel (US)

HAEPAARY (KR)

HHY & The Kampala Unit (UG)

The Last Dinner Party (UK)

Lorenzo Senni (IT)

Lovebites (JP)

LSDXOXO (US)

Majur (BR)

ML Buch (DK)

Myrkur (DK)

Nick Shoulders (US)

Sofia Kourtesis (PE)

Titi Bakorta (CD)

 

ROSKILDE 2024: Nu føjer festivalen 29 nye navne til musikprogrammet - inklusive stor amerikansk rapprofil

ANNONCE