Nyhed

Underskriftindsamling for Israels udelukkelse fra Eurovision runder 500 underskrivere fra den danske musikbranche

På listen kan man finde navne som Greta, Eee Gee, Tessa, Marwan, Pil, Brimheim og Shaka Loveless

I slutningen af januar kunne man læse, at omkring 1000 svenske musikere havde skrevet deres navn på en underskriftindsamling, som opfordrer Eurovision-arrangøren EBU til at udelukke Israel, når konkurrencen skal afholdes i Sverige den 7. til 11. maj 2024. Underskriftindsamlingen har titlen "Drop dobbeltmoralen, udeluk Israel fra Eurovision Song Contest", og på listen kan man finde nogle af Sveriges største internationale artister såsom Robyn, Fever Ray og First Aid Kit. Det skrev Pitchfork. Også musikbrancherne i Island, Norge og Finland har lavet underskriftindsamlinger i protest over Israels deltagelse i Eurovision. 

Nu runder en lignende underskriftindsamling 500 danske underskrivere, som altså opfordrer EBU til at udelukke Israel fra konkurrencen. Foran DR Koncerthuset var flere demonstranter fra bevægelsen Musikbranchen mod Våbenhvile mødt op da Dansk Melodi Grand Prix blev afholdt i lørdags. Én af underskriverne på listen er den danske musiker Eee Gee, som også skulle spille til showet i DR Koncerthuset - ikke som deltager i konkurrencen, men som et musikalsk indslag i løbet af aftenen, hvor hun fortolkede sangen "Angelique" som vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1961, og som dengang blev sunget af Dario Campeotto. 

LÆS OGSÅ: Den danske musikbranche protesterer mod Israels deltagelse i Eurovision

Tidligere samme dag havde Eee Gee - med det borgerlige navn Emma Grankvist - skrevet i et opslag på Instagram, at hun var "lettet over ‘blot’ at være gæst" og ikke deltager i konkurrencen, da hun ikke har "lyst til at medvirke i en konkurrence, der ignorerer Israels krigsforbrydelser". Eee Gee afrunder opslaget med at skrive, at hun har skrevet under på Israels udelukkelse fra Eurovision. Se hele opslaget nedenfor. DR's grandprixchef Erik Struve Hansen har tidligere udtalt til Ritzau, at man følger EBUs holdning, hvor man "er ok med, at Israel er med (i Eurovision, red.)". GAFFA arbejder på at få en nyere kommentar fra DR. 


 


LÆS OGSÅ: Saba om Israels deltagelse i Eurovision: Det fylder jo enormt meget

ANNONCE