Nyhed

Apple vil belønne musikere for at lave rumlig musik

Rygterne vil vide, at Apple vil give op til 10% royalty bonus til kunstnere der optager musik i Dolby Atmos

Ifølge Bloomberg har Apple lige løftet sløret for, hvor meget ekstra kunstnere kan tjene, hvis de optager deres musik med Dolby Atmos rumlig lyd. Det skulle faktisk beløbe sig til, at deres royalty bliver op til 10 procent højere, end standarden, skriver onlinemediet.

Apple ønsker at overtale kunstnere til at bruge Dolby Atmos, fordi det giver en ekstra dimension for dem, der lytter til musikken, og den øgede royalty kan gøre det mere attraktivt for kunstnerne.

Music Business Worldwide fortæller, at bonussen vil starte med slutningen af denne måned, hvor rumlig lyd vil blive beregnet med en faktor 1,1, mens ikke-rumlig lyd fortsat bruger en faktor 1.


What Hi*Fi? skriver, at brugere ikke behøver lytte til musikken i rumlig audio, før kunstnerne får bonussen. Beregningen skulle blive baseret på andelen af rumlig lyd over for ikke-rumlig lyd. Endnu et incitament for at få kunstnerne til at vælge det rumlige format til deres musik.

Rumlig lyd/Dolby Atmos bliver stadig mere populært, og når store streamingtjenester i stigende grad tager fat i dette format, er det ikke så underligt, at Apple gerne vil have flere af deres kunstnere over på dette format.

Herudover har Apple mange produkter, der understøtter rumlig lyd, herunder AirPods Max, AirPods Pro 2 og HomePod 2, og de vil gerne give deres brugere mulighed for at nyde den funktion til fulde.


LÆS OGSÅ: Sonys nye højttaler skal kickstarte festen

ANNONCE