Nyhed

BACK TO BLACK: Ny biograffilm viser skabelsen af det ikoniske album

Filmen instrueres af Sam Taylor-Johnson, som også står bag Nowhere Boy, der følger John Lennons opvækst

Snart kan man opleve Amy Winehouses rejse mod at blive en af verdens største superstjerner på det store lærred. Filmen hedder Back to Black og følger den engelske sangerindes arbejde med det skelsættende Back to Black-album, som blev udgivet tilbage i 2006 af Islands Records. 

Læs GAFFAs anmeldelse af Back to Black her

Hovedrollen som Amy Winehouse spilles af Marisa Abela, som får selskab af skuespiller Jack O’Connell, der indtager rollen som Amy Winehouses eks-ægtefælle Blake Fielder-Civil, som var gift med sangerinden fra 2007 til 2009. Filmen instrueres af Sam Taylor-Johnson, der tidligere har beskæftiget sig med filmatisering af nogle af Englands største musikikoner. Hun debuterede som instruktør i 2009 med filmen Nowhere Boy, der filmatiserer John Lennons teenageår. Derudover har Sam Taylor-Johnson instrueret den første film i Fifty Shades of Grey-trilogien. 


Instruktør Sam Taylor-Johnson fortæller i en pressemeddelelse, at filmen er lavet fra Amy Winehouses perspektiv, hvor der både er plads til de gode og svære stunder fra hendes private liv:

"Jeg ville lave en film fra Amys perspektiv, gennem hendes øjne. Det eneste sted, hvor hendes sandhed kunne findes, var i hendes tekster og musik. Jeg besluttede at fortælle hendes historie gennem hendes egne ord fra de sange, hun skrev, hvor hun udgød sin sjæl. Hun sang om sin kærlighed, sin smerte, sin skuffelse, alt sammen gennemsyret af dybe følelser og ofte en brutal og skarp humor", fortæller Sam Taylor-Johnson og uddyber, at det særligt var kærlighedsrelationen mellem Amy Winehouse og partneren Blake Fielder-Civil, som endte med at forme albummet: 

"Back to Black vandt fem Grammys og solgte over 16 millioner eksemplarer, og hver sang beretter om kærlighedsrelationen mellem hende og Blake. Dette (filmen, red.) er ikke en biografi, men en kærlighedshistorie, lige så vel som et kærlighedsbrev til hende, og den er fortalt med hendes stemme, hendes ord og hendes perspektiv. Hun ser kun det gode, for kærligheden er blind".


Amy Winehouse mistede livet i 2011 blot fem år efter Back to Black-udgivelsen i en alder af bare 27 år. GAFFA mødte Amy Winehouse tilbage i 2003 i anledningen af, at hendes debutalbum Frank var blevet udgivet. Læs interviewet her.

Filmen Back to Black har biografpremiere i hele Danmark den 11. april 2024. Se traileren nedenfor. 


LÆS OGSÅ: 46 STJERNER I ÉT STUDIE: Nu kommer Netflix-dokumentar om storsælgende firsersingle

ANNONCE