Nyhed

Danske musikbranchefolk kræver våbenhvile

En ny bevægelse har set dagens lys på Facebook. Nemlig “Musikbranchen For Våbenhvile”, der nu vil insistere på våbenhvile i Gaza

“Vi har lavet denne gruppe, da vi ikke stiltiende kan overvære det forfærdelige folkemord og den etniske udrensning, der sker i Palæstina lige nu. Der har endnu ikke været en bevægelse for våbenhvile fra musikbranchen, så nu må tiden være inde.” Sådan lyder det fra initiativtagerne bag bevægelsen i et opslag på Facebook.

De skuer samtidig til deres kollegaer i filmbranchen, der i starten af november, i et åbent brev til Mette Frederiksen, krævede, at regeringen kaldte på våbenhvile i Gaza. Her var Claes Bang, Nikolaj Arcel, Christina Rosendahl og over 600 andre filmfolk medunderskrivere.

“Vi har set, hvor sejt de har organiseret sig ovre i filmbranchen, så det kan vi også her hos os i musikken”, lyder det endvidere i Facebook-opslaget, opslået af en sanger og sangskriver, der indtil videre gerne vil forholde sig anonym.

"Vi vil gerne holde fokus på sagen, snarere end os selv", lyder meldingen, da GAFFA taler med en af initiativtagerne.

Demonstration og underskriftindsamling
Bevægelsen har på kort tid fået opbakning fra over 600 branchepersoner fra musikkens verden.

“Alle, der er en del af vores store vilde branche er velkomne. Bag scenen, på scenen, på kontorerne og i studierne”, lyder det da også fra initiativtagerne.

For at sætte gang i målene for våbenhvile håber bevægelsen på at kunne samle Musikbranchen For Våbenhvile til en stor demonstration i København, der finder sted den 7. januar.

Samtidig har initiativtagerne også startet en underskriftindsamling, de håber at kunne nå politikernes bord med.

"Vi sætter nu en underskriftsindsamling igang, på vegne af Musikbranchen, for øjeblikkelig våbenhvile i Gaza!", lyder det.

Man kan sætte sin underskrift for øjeblikkelig våbenhvile her.

ANNONCE