Nyhed

Efter alvorlige mentale problemer er der nu nyt fra Lewis Capaldi: "Det ville være en skam, hvis de her fem sange aldrig så dagens lys"

I et over et halvt år har der været stille fra den skotske singer-songwriter Lewis Capaldi

Efter et sammenbrud på scenen til sidste års Glastonbury Festival trak verdensstjernen kort efter stikket, og aflyste alle sine kommende koncerter. 

Det var tid til, at Lewis Capaldi fik ro på og fik plejet sit mentale helbred. 

Skotten har kæmpet med angst, fået angstanfald på scenen og blevet diagnosticeret med Tourettes syndrom, der blandt andet giver ham tics. Tics der bliver værre, jo mere presset han er. 

Det kunne publikum se med deres egne øjne, da han i juni sidste år kæmpede med tics og med sin stemme på scenen til Glastonbury Festival, mens publikum på rørende vis hjalp ham igennem episoden ved at synge med på kæmpehittet "Someone You Loved". 

Nu er der livstegn
Men nytårsaften brød Lewis Capaldi tavsheden med en lang besked på sine sociale medier. 

- Jeg har samarbejdet med nogle fantastisk professionelle mennesker, som hjælper mig med at forstå og klare min Tourettes og angstproblemer bedre. Jeg er glad for at kunne fortælle, at jeg har mærket en stor forbedring med begge ting, siden jeg besluttede mig for at tage en pause tilbage i juni", fortæller han indledende i sit opslag.

Men mest overraskende er det, at Lewis Capaldi samtidig annoncerede, at han udgav fem ekstra sange på den nye, udvidede udgave af sit andet album Broken by Desire to Be Heavenly Sent, der udkom sidste år. 

- Jeg har besluttet, at det ville være en skam, hvis de her fem ekstra sange, som betyder så meget for mig, skulle blive liggende på min harddisk og aldrig se dagens lys, skrev Capaldi blandt andet.


Men selvom det er godt nyt, at Lewis Capaldi udgiver ny musik, er det stadig uvist, hvornår Lewis Capaldi vender 100 procent tilbage til jobbet som musiker. For som han skriver til sidst i sin nytårsbesked:

- Lige nu vil jeg fortsat bruge noget tid på at passe på mig selv, måske skrive noget musik og bruge et øjeblik på at reflektere over nogle af de mest fantastiske år af mit liv. Jeg vil være 100 procent sikker på, at jeg er klar, inden jeg for alvor vender tilbage igen til flere shows og til at gøre det, jeg elsker mere end alt andet.

Lyt til de nye sange her: 


ANNONCE