Nyhed

EN MUR AF ØJNE: Hør helt ny single fra The Smile

Thom Yorke og kompagni er klar med ny sang og særlige biograf-events forud for kommende album

The Smile er en britisk gruppe bestående af Thom Yorke, Jonny Greenwood og Tom Skinner. Thom Yorke og Jonny Greenwood er begge medlemmer af det velkendte alternative rockband Radiohead, mens Tom Skinner er en anerkendt britisk jazztrommeslager. The Smile blev dannet som et sideprojekt  og er kendt for deres eksperimenterende tilgang til musikken.

The Smile frigiver nu en ny single, "Friend of a Friend”. Nummeret bliver en del af det nye album, Wall of Eyes, som er efterfølgeren til bandets debutalbum fra 2022, A Light For Attracting Attention. Debutalbummet modtog en rosende anmeldelse fra GAFFA: 

“A Light for Attracting Attention er ikke bare en fin debut fra et eksperimenterende rockband. Det er rent faktisk en vellykket og veldrejet samling af formfuldendte eksperimenter og enormt stærke sange, som overtrumfer de seneste Radiohead-udspil, når de er bedst og overrasker positivt, når de er værst,” lød vurderingen fra vores anmelder.


Wall of Eyes udkommer 26. januar. The Smile har også annonceret Wall of Eyes on Film, en serie af enkeltstående begivenheder op til album-udgivelsen senere på måneden.

Disse finder sted fra den 18. til den 25. januar og afholdes i uafhængige biografer rundt om i verden, blandt andet Amsterdam, Milano og London. Screeningerne vil blandt andet inkludere en musikvideo til den nye single "Friend of a Friend" og aldrig før sete optagelser fra indspilningsstudiet.

Er slut-januar lige lidt for kort varsel til en impromptu biograftur i udlandet, kan du også opleve The Smile i Danmark – bandet tager nemlig på en europaturné, der rammer K.B. Hallen d. 13. marts og er derudover blandt de nyeste tilføjelser til Northside '24 i Aarhus. 


 

OUTSIDER PÅ FULD TID: Læs vores store interview med Thom Yorke


ANNONCE