Nyhed

FRA AARHUS TIL GAZA: Nogle af landets største hiphop-navne går sammen om støttekoncert for krigens ofre

Til koncerten kan man blandt opleve L.O.C, Tessa, Johnson , USO, Marwan og mange flere

Mens det internationale samfund diskuterer tostatsløsninger og strategier for at få kamphandlingerne i bero, udspiller der sig en humanitær katastrofe i Gaza, hvor de civile betaler den højeste pris. Det får nu det danske hiphop-miljø til at dele scenegulv, når Train i Aarhus slår dørene op for en stor støttekoncert, hvor alle billetindtægter går ubeskåret til Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde for de civile ofre i Gaza.

Koncerten finder sted den 31. januar, og i løbet af aftenen kan man opleve et bredt udsnit fra den danske hiphop-scene med navne som L.O.C., Tessa, USO, Johnson, Shooter Gang, Marwan, Bogfinkevej, Omar og Baloosh. Også komikerne Mahamad Habane og Hadi Ka-Koush (kendt fra duoen Adam og Noah) står på programmet for aftenen. 

Bag initiativet står den aarhusianske rapper Marwan, som har et helt særligt forhold til krigen i Gaza: 


- Jeg er selv palæstinenser. Mine forældre kommer fra Palæstina, og jeg har to kusiner, som bor i Gaza lige nu med deres børn. Selvom det ikke er første gang, at sådan noget sker i området, så er det her bare på en helt anden skala, hvor man bliver nødt til at reagere. Men hvad kan jeg gøre som kunstner? Jeg kan skabe et event som dette, hvor vi kan sende et signal om, at krigen skal stoppe. Jeg tænker på det hver eneste dag. Man må ikke dræbe børn. Man må ikke dræbe uskyldige mennesker, siger Marwan til GAFFA.  

Marwan er selv en del af den danske hiphop-scene og har gennem sin lange karriere hjulpet flere unge talenter på vej. Derfor har han et bredt netværk i musikbranchen, som han kunne række ud til, da programmet skulle sammensættes. Marwan fortæller, at responsen har været overvældene, og at han er blevet kontaktet af så mange artister, at han er blevet nødt til at afvise en del, da der ikke var plads til mere musik på programmet. 

- Alle har været så støttende, og jeg er så overrasket over det. Fra de største artister til de mere ukendte. Jeg har aldrig oplevet så meget støtte før i mit liv, og den kommer både fra folk, som kommer til at være på scenen, og dem bag scenen. Train åbnede bare armene for os - det kommer jeg aldrig til at glemme. Det er virkelig stort for både Aarhus og mig personligt. Jeg ved ikke, hvordan jeg kan takke dem alle. Det er noget, jeg aldrig kommer til at glemme, fortæller Marwan. 


Støttekoncerten bliver arrangeret i et samarbejde mellem Train, Mellemfolkeligt Samvirke, Rapolitics og Colorz, og finder sted den 31. januar. Læs mere lige her.

LÆS OGSÅ: Fra Danmark til Sydafrika: Når man er formet af det, så er det også den prisme, man ser verden igennem

ANNONCE