Nyhed

Musikhuset Aarhus havde historisk højt billetsalg i 2023: Disse arrangementer var mest populære

Musikteaterstykke er topscoren blandt arrangementer i Musikhuset i 2023

I slutningen af december kunne man læse, at en nye opsamlingsrapport med undersøgelser fra perioden 2022-2023 viste, at danskernes lyst til at opleve professionelle kulturoplevelser falder, når verden er urolig. Det er dog ikke en tendens, som kan genkendes hos Musikhuset Aarhus. I hvert fald ikke, hvis man kigger på billetsalget for 2023, som er det højeste nogensinde for kulturhuset. 

Ifølge en pressemeddelelse blev der solgt hele 372.696 billetter i 2023. Musikhuset Aarhus skriver, at det er det højeste billetsalg i Musikhusets mere end 40-årige historie og 11,5 procent højere end det hidtidige rekordår 2019.

Musikhusets direktør Jan Christensen er overrasket over de høje tal, som overgår forventningerne:


”Det er en fornøjelse, at så mange har lyst til at få en fed liveoplevelse i Musikhuset. Vi begyndte året med en forsigtig optimisme om et fornuftigt år, men 2023 har vist sig at overgå alle vores forventninger,” siger Musikhusets direktør Jan Christensen i en pressemeddelelse. 

Musikteater blandt topscore

Den forestilling som flest gerne ville se i 2023, var Pink Floyd-musikteaterstykket Another Brick in The Wall, Part 5, som GAFFAs anmelder gav fire ud af seks stjerner, da stykket kunne opleves i Østre Gasværk Teater i København. Musikteaterstykket kan opleves 20 gange i Musikhuset Aarhus fra og med 5. januar 2024. Også fællessangarrangementet Syng! Syng! Syng! var blandt nogle af de mest populære begivenheder i Musikhuset i 2023. Det skriver Musikhuset Aarhus på deres hjemmeside. 


Ifølge Musikhusets direktør Jan Christensen viser billetsalget, at publikum i alle aldre gerne vil opleve kulturarrangementer i fællesskab:

"Vi mærker en stærk tendens til, at folk i alle aldre søger ud for at opleve musikken og scenekunsten sammen. De oplevelser, det sammenhold og de fællesskaber, som man får, når man møder musikken, kunsten og kulturen live, betragter rigtig mange som ægte livskvalitet. Det forsøger hver eneste af vores passionerede medarbejdere og kunstnere at honorere ved at gøre sig umage for at sikre, at gæsterne får den bedst mulige oplevelse i Musikhuset,".

Musikhuset Aarhus' program for 2024 bliver offentliggjort den 10. januar.

LÆS OGSÅ: Opsamlingsrapport: Krig og klimakrise gav mindre lyst til kulturoplevelser i 2023

ANNONCE