Nyhed

Northside er nomineret til fire bæredygtighedspriser

Northside har siden 2022 været en kødfri festival. Nu kan de vinde en pris for tiltaget

Den britiske nonprofitorganisation A Greener Festival har fået øjnene op for aarhusianske Northside, som er nomineret til en pris i fire kategorier i anledningen af deres prisuddeling. Organisationen arbejder for at mindske miljøpåvirkningen under musikfestivaler og events og hylder hvert år de festivaler, som har gjort sig bemærket inden for organisationens fokus på bæredygtighed. 

Northside har blandt andet brugt genbrugskrus siden 2019, og blev året efter Danmarks første kødfri festival. Northsides Sustainability Manager, Martin Thim, understreger, at netop overgangen til at være en vegetarisk festival har haft stor betydning:

"Der er ingen tvivl om, at vores beslutning om at gå plantebaseret i 2022 har haft stor indflydelse. Vi er stadig en af de eneste store festivaler i verden, der har taget dette skridt. Så det er klart, at det er noget, der blev lagt mærke til og fortsat bliver lagt mærke til – også internationalt. Derfor er vi nomineret i Greener CATERING-kategorien" udtaler Martin Thim i en pressemeddelelse.


Ifølge Vegetarisk Forening er en plantebaseret kost ikke ensbetydende med, at den er vegansk. Der kan således godt være supplement af animalske produkter såsom æg, mælk og ost, men kosten er overvejende baseret på planter. På Northside kan man derfor godt bestille en pizza med ost, men festivalen er dog kødfri.

Som en A Greener Festival-certificeret festival får Northside hvert år udarbejdet en CO2-analyse af organisationen, og blev i efteråret 2023 udmærket som "Highly Commended".

Northside er indstillet i kategorierne Greener CATERING, GreenerPOWER, Greener TRANSPORT og CIRCULAR EVENT, og prisoverrækkelsen finder sted den 27. februar 2024 i London. Northside løber i år af stablen den 6. til 8. juni i Eskelunden i Aarhus. 


 

LÆS OGSÅ: BRIT AWARDS: Aldrig før er en artist nomineret så mange gange

ANNONCE