Nyhed

NYE NAVNE TIL SPOT '24: Fra 45-årig indie-darling til kritikerrost black metal

Spot Festival afslører nye navne til 2024-sæsonen, herunder Orm, Hvalfugl og Jacob Bellens

Spot Festival rullede de første navne til '24-udgaven ud i starten af december. Her kunne de blandt andre præsentere AySay, Hillari og Rune Rask. Nu er festivalen er nu klar med anden omgang af kunstnere - om de kan give en hånd med at redde den musikalske verdenssituation må vise sig. 

Festivalen har for nylig udrullet et nyt ambitiøst projekt. I samarbejde med Fermaten i Herning har de indledt samarbejdet “Live Incubator”. Projektet involverer ti unge fra Midtjylland og ti internationale jævnaldrende, der skal udvikle løsninger til musikbranchens udfordringer.

Udvælgelsen af de unge problemknusere startede i december 2023, og den endelige udvælgelse vil finde sted i de kommende uger. Deltagerne vil deltage i online-workshops om foråret, og projektet kulminerer i en bootcamp under selve Spot Festival i maj.


Blandt de nye navne til maj måneds musikprogram er Orm. Orm er et black metal-band dannet i 2015. Bandets seneste album Intet, Altet fra 2022 fik seks stjerner af GAFFA:

Intet, Altet kan bedst beskrives som et møde mellem kontraster. Støjen, der møder stilheden, Det grumme, der møder det smukke. Livet, der møder døden. Skal værkes forstås og føles, skal det lyttes til. Det er et værk, hvori der findes mange talenter, men det største talent af alle er formentlig bandets evne til ikke at være én ting, men at være det hele” skrev GAFFA-anmelder Simon Yüksel Nielsen. 

Læs GAFFAs interview med Orm hvor medlemmerne, Simon Sonne Andersen, Theis Wilmer Poulsen og Adam Schønemann, deler deres oplevelse af at miste momentum og motivation under pandemien, og hvordan der faktisk endte med at komme et smukt musikprojekt ud af det.


Spot-arrangørerne har også inviteret Hvalfugl. Gruppens nye sang “Bølgerne i dit liv” feat. Who Killed Bambi landede denne uge på GAFFAs Bedst Lige NU liste. Sangen er førstesinglen fra deres ep Drømme. Du kan opleve Hvalfugl x Who Killed Bambi på Bremen Teater sidst i februar.

Ny på programmet - men ikke på den danske musikscene - er også Jacob Bellens. Han slog igennem med bandet I Got You on Tape tilbage i 00'erne, solodebuterede med The Daisy Age i 2012 og var senest albumaktuel med My Heart Is Hungry And The Days Go By So Quickly for tre år siden. Jacob Bellens har for nylig annonceret, at der er et nyt album på vej. Bellens giver også en mindre Danmarksturné til foråret.

Jacob Bellens - Train, Aarhus. FOTO: Morten Rygaard.
Jacob Bellens - Train, Aarhus. FOTO: Morten Rygaard.


Festivalen byder også på:

  •  Hip-hop kunstnere; danske Jonah Wright og norske Rambow
  • Det spritnye, danske rockband Pak, der debuterede i 2023 med singlen “Herfra”
  • Den dansk-færøske artist Tamara, der også debuterede sidste år med udgivelsen af sin første single “Solo Crowd” 

  • Den elektroniske pop-duo Ultraflex, der udgav debutalbummet Visions of Ultraflex i 2020.

Hvis du spiller hård musik, skal du have hårde tatoveringer. Og hvis du ovenikøbet er skaldet, er der næppe nogen, der tør fucke med dig

 

ANNONCE