Nyhed

PENGE VOKSER PÅ TRÆERNE: Smukfest sætter omsætningsrekord

De rekordhøje tal dækker over salg på tværs af festivalen i mad- og drikkeboder, merchandisesalg, billetsalg med mere

2023 var året, hvor publikum kunne opleve A-liste-navne som Christina Aguilera, David Guetta, Imagine Dragons og Jason Derulo i bøgeskoven, og redaktionen kvitterede med stjernekarakterer i begge ender af skalaen. Nu viser tallene, at publikum har været i særligt godt humør under festivalen. Smukfest kan nemlig melde om et rekordoverskud for 2023. Festivalen havde "274 millioner kroner i omsætning - og et resultat før Skat på 15,7 millioner kroner".  Det skriver festivalens direktør Kasper Sandfeldt Bjergbæk på Linkedin.

LÆS OGSÅ: Jelling Musikfestivals største overskud nogensinde - alle penge skal væk

Tallene dækker over en fremgang i omsætning på tværs af festivalens mad- og drikkeboder, overnatningsmuligheder, billetsalg, merchandise og partnerskaber. Det er derfor et skib med vind i sejlene, som den snart tidligere direktør for Kulturmødet Mors Trine Bang kan hoppe ombord på, når hun den 1. april indtræder i en nyoprettet stilling som indholdschef for Smukfest. Trine Bang overtager derudover en plads i direktionen fra den nu tidligere talsmand Søren Eskildsen, som forlod posten i 2023 for at starte egen virksomhed. 


20 procent af rekordoverskuddet bliver doneret til velgørende formål gennem Smukfonden, og resten bliver investeret i "fremtidens Smukfest", skriver direktør Kasper Sandfeldt Bjergbæk.

 

LÆS OGSÅ: FÆLLES FRIKVARTER: Smukfest føjer otte nye navne til programmet


 

 

 


ANNONCE