Nyhed

SMUKFEST '24: 10 nye navne til sommerens festival

Den østjyske festival har skudt det nye år i gang med annonceringen af ti navne til næste års program

Mens mange mennesker lagde an til at forberede nytårsmiddagen søndag eftermiddag, valgte arrangørerne af Smukfest at offentliggøre ti nya navne til næste års festival, som allerede har annonceret navne som Deep Purple og Sam Smith.

Der er tale om ti danske navne - i mange tilfælde gamle bekendtskaber i nye musikalske klæder. Blandt andet inviterer festivalen til 90’er-festligheder med grupperne Barcode Brothers og Cartoons. Du kan også gøre dig klar til at “Skub til taget” med EDM-producer Hampenberg. 

Barcode Brothers har i 2023 gjort sig bemærket på Tobias Rahims nye single “Toget, der er baseret på trance-duoens track "Train" fra 2000. 


Cartoons gjorde comeback i ‘23 med deres singlen "Shots". Den danske popgruppe, der først brød igennem i slutningen af 1990'erne, har efterladt et varigt indtryk på internationalt plan med hits som "Witch Doctor" og "Dooh Dah". Deres succes strakte sig over landegrænserne og indbragte dem betydelig anerkendelse, især i lande som Italien, Spanien og England, hvor debutalbummet "Toonage" opnåede guldcertificering.

Og så bliver der lejlighed til et gensyn med Østkyst Hustlers - som stadig består af medlemmerne Jazzy H, Bossy Bo og Nikolaj Peyk.

Sanne Salomonsen på scenen i Vega, København, april 2016. Foto: Thomas Rasmussen
Sanne Salomonsen på scenen i Vega, København, april 2016. Foto: Thomas Rasmussen


Også Sanne Salomonsen kommer forbi bøgeskoven, akkompagneret The Antonelli Orchestra. Orkestret, ledet af trommeslager og kapelmester Claes Antonsen, har blandt andet markeret sig gennem deres deltagelse i programmer som "Vild Med Dans" og "Toppen Af Poppen".

Salomonsen-koncerten bliver en musikalsk rejse gennem hele Sannes betydningsfulde gennembrudsalbum fra 1989, simpelt betitlet Sanne. Dette år markerer 35-års jubilæet for albummets udgivelse, og publikum kan forvente en nostalgisk oplevelse med genhør af tidløse hits som ”Kærligheden kalder”, ”Hvis du forstod” og ”Jeg’ i live”. Sanne Salomonsen har annonceret danmarksturné her til foråret.

Infernal udgav i slutningen af ‘22 albummet Hormesis og efter 12 år siden sidst kan det vist også kvalificeres som et comeback. 2004-hittet ”I Won’t Be Crying” har i '23 også fået et nyt spin i form af et remix featuring Sonic Girl. 


Suspekt bestående af Albertslund-trioen Bai-D, Orgi-E og Rune Rask opstod i 1997. De gav et brag af en koncert til i Parken i september '23 hvor GAFFA-anmelder Peter T. Aagaard skrev: “De er dybest set nationalromantikere, og Suspekt har i den grad fat om klodserne på den danske folkesjæl.

Da de råber til publikum, at næste nummer går ud til dem, der trækker i arbejdshandskerne, giver “Proletar (hvor jeg står)” en følelse af, at vi allesammen kollektivt har kæmpet for at nå til netop dette mål.” Suspekt udgav i 2023-albummet Ancient Aliens.  

Ude af Kontrol har været aktive siden 2014 med hits som “FuckBoi”, "Ku' godt" og "BoyToy". De udgav i 2023 albummet Bedre Sent end Aldrig. GAFFA var tilstede da gruppen gav koncert til Smukfest i sommeren '23. Man må håbe, at deres performance her i det nye år ryster mere end de to stjerner af sig, som de fik i anmeldelsen.

Plakaten til sommer byder derudover også på en række yngre navne.

Benny Jamz annoncerede for nylig, at han her i foråret spiller to store koncerter i henholdsvis Store Vega i København den 7. marts og på Train i Aarhus den 9. marts. Læs vores reportage fra da rapperen åbnede til Roskilde Festival. 

På trods af stor streaming-succes, der endda har formået at overskygge Ed Sheeran på den danske Top 40-liste gjorde Benny Jamz' nyeste album, Ny Sejr, ikke stort indtryk på GAFFA-anmelder Elias Kvist, der begrænsede sig til to stjerner i sin bedømmelse. 

Vinderne af Dansk Melodi Grand Prix 2021, Fyr og Flamme, er en dansk musikduo bestående af Jesper Groth og Laurits Emanuel. Duoen repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest 2021 med deres hit "Øve os på hinanden". Deres vej til stjernestatus begyndte i 2020, hvor debutsinglen "Menneskeforbruger" toppede P3 Listen i september samme år. Fyr og Flamme vandt GAFFA-prisen Årets Nye Navn i ‘22. 

Kesi startede sin karriere på YouTube inden for grime-genren, sideløbende med B.O.C (Bars Of Crack, BombsOver Copenhagen). Succes online med debutsangen "Byen Sover" førte til koncerter og opmærksomhed fra pladeselskaber. 

Kesi fejrede sin 31-års fødselsdag med en surprise-udgivelse i form af ‘23 albummet Tillykke.
Kunstneren har også samarbejdet med Tessa i nummeret ”Hustle & Kærlighed” fra maj ‘23.

Pil udgav  ‘22 sit debutalbum Kom vi flyver, siger du. I 2023 blev hun årets P3 Talent vinder, hvor hun sammen med Wads.png, bedre kendt som Mads Bo fra Phlake Til optrådte med "Dér" til showet i DR Koncerthuset.

GAFFA var til stede årets gyldne løber for P3 Guld. Du kan læse om hendes reaktion på nomineringen fra vores røde-løber interview her eller hør her hvordan hun planlægger at bruge præmiegevinsten på 100.000 kroner.

Smukfest finder sted fra den 4. til den 11. august 2024. Partoutbilletter blev sat til salg 7. oktober, men på bare 56 minutter var de cirka 30.000 partoutarmbånd revet væk. Fra den 6. oktober vil det dog være muligt at købe endagsbilletter via Smukshop.dk

Drama under koncert med Østkyst Hustlers: Voldelig koncertgænger ville trække bandmedlem ned fra scenen

 

ANNONCE