Nyhed

Taylor Swift truer britisk rentenedsættelse

Taylor Swifts udsolgte verdensturné er landet i Storbritannien. Nu melder en investeringsbank ud, at det højere prispres, der følger med kunstnerens besøg, kan true en britisk nedsættelse af renten

En analyse fra investeringsbanken TD Securities advarer nu om, at det øgede prispres, der følger med Taylor Swift, kan true en planlagt nedsættelse af den britiske styringsrente senere på sommeren, rapporterer CNBC.

Swifts koncerter i London i juni og august forventes at tiltrække hundredtusindvis af fans, hvilket fører til højere hotelpriser, flere restaurantbesøg, rejser og en øget forbrug – en såkaldt Swift-effekt.

De fleste økonomer forudser, at Bank of England vil sænke styringsrenten i august fra det nuværende niveau på 5,25 procent, det højeste på 16 år. Men TD Securities mener, at Swift-koncerterne kan give inflationen et mærkbart opsving.


"En stigning i hotelpriserne kan være betydelig, hvilket midlertidigt kan tilføje op til 30 basispoints til serviceinflationen," skriver bankens analytikere ifølge CNBC.

Hele den britiske turné forventes at tilføre økonomien 1 milliard pund, svarende til omkring 8,8 milliarder kroner, ifølge banken Barclays.

Taylor Swift spillede tre koncerter i Stockholm i maj, og i sidste uge blev den svenske inflationsrate for maj offentliggjort, som var noget højere end forventet. Også her blev der talt om en Swift-effekt på inflationen, hvilket bidrog til at udskyde en rentenedsættelse fra Riksbanken i næste uge.


LÆS MERE HER: Taylor Swift-koncert udløste et jordskælv

ANNONCE