Nyhed

Doug Ingle er død, 78 år gammel

Manden bag ikonisk tresserhit og sidste overlevende medlem af Iron Butterfly er gået bort

I sommeren '21 landede nyheden om, at Iron Butterfly-trommeslageren Ron Bushy var død i en alder af 79 år. Fredag (24/5, red.) mistede vi så medgrundlæggeren og sidste levende medlem af bandet, nemlig organist og forsanger Doug Ingle.

Det var Ingle, som i sin tid skrev bandets 1968-hit "In-a-Gadda-da-Vida" – i øvrigt efter, at Bushy havde hørt forkert, da nogen sagde "in the garden of eden". 

Iron Butterfly var kendt for en psykedelisk rocklyd, som efter samtidens standarder var ganske tung og hård og var således med til at danne skole for senere heavy- og hardrockbands. I kølvandet på deres andet studiealbum, In-a-Gadda-da-Vida, turnerede gruppen hjemme i USA med Jefferson Airplane.


De var også booket til at spille på Woodstock-festivalen den følgende sommer, men på grund af logistiske problemer nåede de aldrig frem. Iron Butterfly gik i opløsning i 1971 efter en Europaturné, som også bragte bandet til København.

Siden har gruppen været gendannet ad flere omgange, men har ikke udgivet ny musik siden deres sjette og sidste album Sun & Steel fra 1975. I 2008 gik bandets gamle masterbånd tabt i den store brand i Universal Musics arkiver i Hollywood, og med Doug Ingles bortgang er historien om Iron Butterfly altså definitivt forbi.

John Barbata er død, 79 år gammel


ANNONCE