Nyhed

FRIT PALÆSTINA: Hør Mount Eeries bidrag til nyt støttealbum

Overskuddet fra det aktuelle velgørenhedsalbum går til humanitært arbejde i Palæstina

Det er efterhånden mere end 20 år siden, den tidligere The Microphones-frontmand Phil Elverum begyndte at optræde under aliaset Mount Eerie.

Første album under Mount Eerie-navnet udkom i 2005, og siden har Mount Eerie spillet flere gange i Danmark - blandt andet på Blågårdens Bibliotek i København i 2008, til Pop Revo i 2013 og på Jazzhouse i 2017.

I sommeren '23 var Elverum tilbage i Danmark for at give koncerter i Aarhus og København - og nu er der så lidt mere godt nyt til fans af den 45-årige indieprofil. Han har nemlig netop delt et nyt Mount Eerie-nummer, som er udkommet på det aktuelle støttealbum Merciless Accelerating Rhytms: Artists United for a Free Palestina - Artists United for at Free Palestine, som er ude nu via det Brooklyn-baserede indieselskab HateToQuit.


Støttealbummet indeholder hele 55 sange, og titlen er hentet fra et digt af den jamaicansk-amerikanske digter June Jordan. Det fremgår af en pressemeddelelse, hvori det videre hedder: 

"Vi i Artists United for a Free Palestine ser gengældelse som en mangfoldighed af forskellige strategier. Som solidaritet med det palæstinensiske folk, som direkte handling - om nødvendigt - og som en øjeblikkelig afslutning på den israelske besættelsesmagt. Som et frit Palæstina, for evigt, og som en frigjort verden," skriver pladeselskabet og tilføjer:

"Vor pligt som kunstnere er - og har altid været - at udføre radikale omsorgshandlinger, og det mindste, vi kan gøre, er at sende al mulig hjælp til de mennesker, som er ofre for folkemord i Palæstina, og penge til de mennesker, som står front for indsatsen for det rent juridiske arbejde."


ET GLIMT AF LYS I MØRKET: Musikere forenes i støttekoncert for humanitær hjælp i Gaza

ANNONCE