Nyhed

KØBENHAVN ER NORSK: Tivoli fejrer Norges nationaldag med norske musikstjerner

Dagen markeres blandt andet med nyopfundne norske retter og Fredagsrock-koncerter med norske stjerner

Nu på fredag den 17. maj kan man spotte farverige nationaldragter i bybilledet, når herboende nordmænd fejrer Norges nationaldag. I Tivoli i København omfavner man vores nordlige naboers nationaldag med et helt program i røde, hvide og blå farver. 

Fredagsrockgæsterne kan opleve et tætpakket norsk program, som blandt andet inkluderer de to norske artister Thomas Dybdahl og soulstjernen Beharie, som spiller på Plænen klokken 22.00.

”Den 17. maj kommer både jeg og Thomas Dybdahl til byen, og skal spille i Tivoli til Fredagsrock. Jeg tror, det bliver en meget hyggelig aften. Det er den 17. maj, altså på Norges nationaldag, så det bliver en aften, der står i Norges tegn. Jeg tager mit band med, Thomas Dybdahl tager sit band med, og måske spiller vi nogle numre sammen. Kom og lyt med. Jeg tror, at det bliver en meget festlig aften. Jeg håber, at vi ses,” siger Beharie i en pressemeddelelse.


Den Grammy-nominerede nordmand Thomas Dybdahl har udgivet musik siden 2000 og har hits såsom "Days Aren’t Long Enough", "This Love is Here To Stay" og "One Day You’ll Dance For Me, New York City" med i ryggen, når han spiller til Fredagsrock i Tivoli på Norges nationaldag. Thomas Dybdahl fik fire ud af seks stjerner for sit seneste album af GAFFAs anmeldeler. Det kan man læse mere om her.

Ved Hovedindgangen klokken 16.15 går Tivoli-Gardens tambourkorps sammen med over 150 norske børn og voksne og Rasmus Klump i parade gennem Haven, og Rasmus Klump tager til dagens anledning sit allerstørste norske flag med. Paraden ender ved Tivolis Pergolascene, hvor den norske ambassadør i Danmark, Katja Nordgaard, holder sin åbningstale.

Tivoli har tradition for også at fejre andre landes nationaldage, og kulturdirektør i Tivoli Frederik Wiedemann opfordrer alle herboende nordmænd og andre interesserede til at kigge forbi på fredag.


”Igen i år fejrer vi Norges nationaldag i Tivoli den 17. maj, hvor vi opfordrer alle med norske rødder eller forbindelser til at mødes i Tivoli for at markere denne vigtige dag for Norge. Nationaldagen falder på en fredag i år, så der er norske indslag til Fredagsrock den dag. I juni og juli fejrer Tivoli også den islandske, amerikanske og franske nationaldag for de mange, der har tilknytning eller særlig interesse for disse lande”.

Udover en lang række musikalske indslag for både børn og voksne, kan man også smage sig hele vejen til Norge, når norske Filip August Bendi indtager køkkenet i Fællesteltet foran Plænen klokken 17.45 og 19.00 som en del af forpremieren på Tivoli Food Festival, som løber fra den 18. til 26. maj. Nordmanden serverer først-til-mølle-smagsprøver på en helt ny, grøn ret, han har udviklet i anledning af Norges nationaldag. Den anerkendte kok vandt i 2023 sølv sammen med hans team i den verdenskendte kokke-konkurrence Bocuse d’Or 2023. Derudover har Filip August Bendi også været et år i København, hvor han som nyuddannet kok udlevede en af sine store drømme ved at arbejde på restaurant Noma. 

Se hele programmet for dagen her.


LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Nonbinær brød koden, tommelfingeren og Eurovision-trofæet i skandaleramt show

ANNONCE