Nyhed

Macklemore udgiver støttesang for pro-Palæstina-demonstranter

Alle indtægter går til FNs hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten

Macklemore udgiver en ny sang "Hind's Hall" til støtte for pro-Palæstina-demonstranter. Den er indtil videre kun udgivet på Instagram og det sociale medie X, men Macklemore skriver, at når sangen er udgivet på diverse streamingplatforme, vil alle indtægter gå til UNRWA, som er FNs hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten. 

Sangens titel "Hind's Hall" refererer til en Columbia University-bygning, som officielt hedder Hamilton Hall, som gennem historien har været epicenter for flere demonstrationer. Studerende har tidligere slået lejr i bygningen i protester mod store historiske begivenheder såsom Vietnamkrigen og apartheidstyret i Sydafrika. Under sidstnævnte demonstration omdøbte de studerende bygningen til "Mandela Hall", og denne gang bliver den altså omdøbt til "Hind's Hall" til ære for seksårige Hind Rajab, som blev dræbt sammen med sin familie i Gaza af israelske soldater den 29. januar 2024, ifølge Al Jazeera

Videoen til sangen "Hind's Hall" på Instagram viser scener fra demonstranternes ophold ved universitetsbygningen, og indeholder samples fra den libanesiske sanger Fairuz' nummer "Ana La Habibi". I "Hind's Hall" retter Macklemore kritik mod både de amerikanske politikere og sine egne rap-kolleger for ikke at bruge deres stemme i konflikten:


“Never be defeated when freedom’s on the horizon / Yet the music industry’s quiet / Complicit in their platform of silence". 

Se selv musikvideoen nedenfor.

LÆS OGSÅ: FRIT PALÆSTINA: Hør Mount Eeries bidrag til nyt støttealbum

ANNONCE