Nyhed

Nu bliver det nemmere at arrangere koncerter i København

Københavns Kommune lancerer en ny ansøgningsportal, som skal lette arbejdet for blandt andet koncertarrangører

Det skal mange tilladelser på plads, hvis man gerne vil stable en koncert eller festival på benene. Ofte kræver det både en arrangementstilladelse og byggetilladelse fra kommunen, hvis man også skal bruge plads til at bygge scener i det offentlige rum. Byggetilladelsen skulle indtil nu søges særskilt, hvilket har givet endnu længere ventetid for brændende kultursjæle, der gerne vil komme så hurtigt i gang med arbejdet som muligt. 

For at afhjælpe ventetiden og arbejdsbyrden lancerer Københavns Kommune nu en ny ansøgningsportal, hvor begge ansøgninger indsendes som én samlet ansøgning.

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Line Barfod håber, at lanceringen af den nye portal kan være med til at endnu flere arrangementer opstår i hovedstadsområdet.


"Jeg er rigtig glad for den nye løsning, og jeg håber, at den kan hjælpe de mange ildsjæle og arrangører, vi har i København. Det kan lette den administrative byrde for ansøgerne, så de i stedet kan bruge energien på deres arrangement. Forhåbentlig kan det føre til, at vi ser endnu flere spændende initiativer og arrangementer i byen, og det kan måske endda højne kvaliteten af dem, vi allerede har, ved at fjerne en tung og tidskrævende opgave”, siger Line Barfod i en pressemeddelelse.

Udover at samle de to tilladelsesansøgninger i én giver den nye portal også arrangøren mulighed for at følge med i sagsbehandlingen og uploade yderligere dokumentation, hvis det er nødvendigt. 

Hos nogle af de store koncertarrangører er der stor tilfredshed med initiativet fra Københavns Kommune, som imødekommer nogle af kulturbranchens behov. Blandt andet hos Copenhell, hvor direktør Jeppe Nissen er glad for kommunens samspil med festivalen.


”I Copenhell har vi oplevet lydhørhed og en vilje til at lave forbedringer, der virkelig kommer os til gode. Det er guld værd, fordi vi kulturarrangører ofte passer dårligt ind i rammer, regler og administration, der ikke lige er udtænkt med tanke på fire dage med metalfest på Refshaleøen. Så vi er rigtig glade for vores samspil med Københavns Kommune og de ansatte der,” siger Jeppe Nissen i en pressemeddelelse. 

Koncert- og festivalarrangøren Smash!Bang!Pow! står blandt andet bag Syd For Solen, og også hos dem er der stor tilfredshed med den nye ansøgningsportal.

”Som bruger af den nye erhvervsportal kan vi kun udtrykke stor tilfredshed med Københavns Kommunes initiativer og fokus på en nemmere og bedre håndtering af hele festivalens ansøgnings- og tilladelsesproces. Det er et meget stort skridt i den rigtige retning, og vi håber, at vi i fællesskab kan videreudvikle processen, som er til stor gavn for arrangører”, siger Keith Lemmon, Event Director hos Smash!Bang!Pow!.


Inde i portalen kan man også finde vejledninger og information om gældende regler og krav. Den nye ansøgningsportal kan findes på Københavns Kommunes hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Drama i Odense: Store koncertdrømme kan ikke ske lovligt

ANNONCE