Nyhed

Nyt i “Till Lindemann-gate”: Advokater beskylder nordirsk kvinde for at tilbageholde vigtig information

Ifølge advokaterne er sandheden en anden end den, Shelby Lynn har fortalt på sociale medier

For cirka et år siden beskyldte den nordirske kvinde kvinde Shelby Lynn Rammstein og deres forsanger Till Lindemann for at have give hende såkaldte knockoutdråber, der skulle gøre hende bevidstløs backstage efter en koncert i Vilnius. Efterfølgende begyndte et vaskeægte slag i medierne omkring Tysklands største rockband og deres forsanger, der blev beskyldt for overgreb backstage af flere kvinder. Politiet undersøgte sagen, men lukkede den i august grundet mangel på beviser. Nu er der nyt i sagen.

I går meddelte Till Lindemanns advokater via en pressemeddelelse, at der er nye erkendelser om Shelby Lynns beskydninger omkring koncerten i Vilnius den 22. maj 2023. I pressemeddelelsen skriver advokaterne Schertz og Bergmann, at mange af Lynns beskyldninger, for advokaterne at se, kan afkræftes yderligere, da man er kommet i besiddelse af officielle sagsdokumenter hos det litauiske politi.

I de officielle sagsdokumenter fra det litauiske politi står, ifølge Schertz og Bergmann, blandt andet, at Shelby Lynn skulle have været cannabis-påvirket, da hun indgav sin politianmeldelse omkring at være blevet påvirket af knockoutdråber af folk hos Rammstein. Derudover har hun, efter eget udsagn, konsumeret forskelligartede alkoholiske drikkevarer til koncerten.


Dette er, ifølge Lindemanns advokater, stik modsat hendes egne påstande via de sociale medier, hvor hun ikke skrev om at have været påvirket synderligt meget af alkohol.

Dertil kommer nu den angivelige konsumering af cannabis, hvilket, ifølge Schertz og Bergmann, afkræfter Lynns påstande om at være blevet påvirket af folk omkring Rammstein, da hun allerede var påvirket af henholdsvis store mængder alkohol og cannabis.

Ydermere kritiseres Lynns erklæring på tro og love over for det tyske magasin Der Spiegel, hvor Lynns påvirkning af det psykoaktive stof THC ikke nævnes, hvilket, for Lindemanns advokater at se, ændrer på sagens rette sammenhæng.


Alt i alt konkluderes det i pressemeddelelsen, at Lynns påstande mangler substans, og at Lynns troværdighed skal bedømmes på ny.

GAFFA har sendt en forespørgsel om en kommentar til Shelby Lynn, men har ikke modtaget et svar på nuværende tidspunkt. Artiklen ajourføres, hvis vi får et svar

For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen.


Selvom politiet har lukket sagen grundet mangel på beviser, er det bekræftet, at det såkaldte casting-system omkring “Row Zero”, hvor særligt attraktive kvinder blev inviteret backstage, har eksisteret. Tyske NDR har netop udgivet en podcast med fire episoder, der omhandler casting-systemet. Derudover udgives en bog af forfatterne Daniel Drepper og Lena Kampf, der går i dybden med casting-systemet og det dermed eventuelt forbundne magtmisbrug. Bogen vil også blive anmeldt af GAFFA i de kommende uger. Udgivelsestidspunktet lader til at være velvalgt i forbindelse med, at Rammsteins Europaturné netop er startet.

GAFFA vil fortsat følge sagen tæt. Rammstein spiller i Valbyparken fredag den 5. juli med 50.000 tilskuere. Koncerten er udsolgt. GAFFA-skribent og anmelder Alexander Hemstedt holder jævnligt foredrag om det tyske band, og det næste er i Hørning syd for Aarhus den 22. maj kl 19.30.

ANNONCE