Nyhed

OPLEV DEM NU: Ukrainsk hitband er på turné i Danmark

Folkeheltene Skryabin spiller fem koncerter i Danmark i denne uge

Det ukrainske poprockband Skryabin spiller koncert i Aalborg, København, Slagelse Aarhus og Odense i denne uge, og herboende ukrainere og musiknysgerrige danskere får derfor en sjælden mulighed for at opleve den prisvindende gruppe på dansk jord. 

Skryabin udgav deres første album i 1989, og har gennem årene portrætteret landets dramatiske historiske begivenheder såsom Sovjetunionens fald, diverse revolutioner og invasioner gennem deres musik. l løbet af årene er Skryabin vokset til at være et nationalt samlingspunkt, hvor de blandt andet har spillet koncert i Lviv Opera House og den dag i dag har mere end 270 millioner visninger på YouTube. Gruppens oprindelige medlem og karismatiske frontfigur Andriy Kuzmenko mistede livet i en soloulykke i 2015, men nåede at skrive mere end 300 sange i løbet af sin levetid. Han blev hyldet ved en mindekoncert få dage efter begravelsen, hvor mere end titusinder ukrainere deltog. 

I dag eksisterer gruppen stadig, og Andriy Kuzmenkos minde holdes i live med fem danske koncerter. Koncertrækken arrangeres af Ukrainerejser.dk og Ukrainerocks, som skriver, at koncerterne familievenlige, da der er tradition for, at børn bliver inviteret med op på scenen, hvor de får lov til at synge med bandet. 


Arrangøren skriver på deres hjemmeside, at en del af overskuddet fra koncerterne går til genopbygningen af landsbyen Andriivka i Bakhmut-regionen, som led voldsomme ødelæggelser efter Ruslands invasion i Ukraine. Man kan opleve Skryabins første danske koncert i morgen aften i Studenterhuset i Aalborg, hvorefter de rejser videre til København den 23. maj, Slagelse den. 24. maj, Aarhus den 25. maj og Odense den 26. maj. Billetter kan købes her. 

Få en smagsprøve på musikken nedenfor.


LÆS OGSÅ: Over 100 artister boykotter prominent showcasefestival

ANNONCE